Hlavní obsah

3 tipy jak se připravit na blížící se sezónu alergií

Komerční článek

Ačkoliv se většina z nás na jaro těší, pro některé může být tato sezóna utrpením. Pro lidi s alergiemi přinášíme proto pár tipů, jak se na sezónu připravit, aby si mohli užívat první dny tepla naplno. Zůstat doma totiž nestačí.

www.flixonase.cz

Článek

1.       Kdy jít ven?

Obecně by mělo platit, že největší množství pylu ve vzduchu je v ranních hodinách teplých větrných dní, naopak nejnižší by mělo být, když je chladno a mokro. [1]

2.       Udržujte alergeny venku

Ke všem exteriérovým dveřím dejte zevnitř i zvenku rohože a nezapomeňte je 2x týdně vyklepat. [2] Prach utírejte vždy od horní části pokoje po podlahu, vysávejte až nakonec. [3] Vyperte (alespoň na 60°C) ložní prádlo a závěsy. Žaluzie otřete hadříkem z mikrovlákna.[4] Nic nezkazíte ani zvlhčováním vzduchu.

3.       Antihistaminika nemusí stačit

Když vdechnete spouštěče alergické reakce, Vaše tělo reaguje přehnaně tím, že vyprodukuje minimálně šest klíčových zánětlivých látek - histamin, prostaglandiny, cytokiny, tryptázu, PAF a leukotrieny.* Tyto látky pracují společně a spouštějí tzv. „alergickou kaskádu“, která je příčinou řetězce příznaků, jako je ucpaný nos, rýma a svědění a slzení očí. Jak už samotný název napovídá, antihistaminika blokují primárně jednu látku spouštějící příznaky ve Vašem těle (histamin). Avšak na trhu existuje i léčivý přípravek s názvem FLIXONASE, který pomáhá blokovat 6 klíčových spouštěčů alergické reakce, ne pouze 1.**. Více o způsobech léčby se dozvíte zde.

** Většina běžných volněprodejných léků proti alergii (takzvaných antihistaminik, tedy nejpoužívanějších léčivých přípravků na alergii na základě dat IMS Health Czech republic 2016-2017) bojuje primárně pouze s 1 látkou spouštející příznaky alergie, histaminem. FLIXONASE jich zvládne 6 =  působí proti několika klíčovým zánětlivým mediátorům (histamin, prostaglandiny, leukotrieny, cytokiny, tryptáza a PAF). Přesný počet zánětlivých mediátorů a působení nejsou známy.

Čtěte pečlivě příbalovou informaci. O správném použití se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. FLIXONASE 50 mikrogramů/dávka nosní sprej, suspenze je volně prodejný lék k nosnímu použití. Obsahuje flutikason-propionát.

V případě dotazů kontaktujte: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, email: cz.info@gsk.com. Případné nežádoucí účinky hlaste na: ch.safety@gsk.com. Datum vypracování materiálu: 3/2018. CHCSK/CHFLX/0021/18

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Zdroje:

1. National institute of Allergy and Infectious Diseases. (January 2012.) Pollen Allergy. [Fact sheet].

2. Turner PR, Gibson SMS, Reed AR. Leave it at the door. University of Georgia, February 2010.

http://spock.fcs.uga.edu/ext/pubs/hace/HACE-E-81.pdf Accessed February 5, 2015

3. Ogg B. Managing house dust mites. University of Nebraska-Lincoln.

http://lancaster.unl.edu/pest/resources/dustmites311.shtml. Accessed February 5, 2015

4. AAFA. Dust mites. http://www.aafa.org/display.cfm?id=9=16=48. Accessed February 5, 2015

Výběr článků

Načítám