Hlavní obsah

Egypt: Dovolená pod dohledem faraonů

Komerční článekCK FISCHER

Egypt netřeba nikomu představovat. Většinou si ho všichni pojíme s dávnými pyramidami, nekonečnou Saharou a fascinujícím Rudým mořem. Pokud máte chuť zaletět se ohřát do tepla, Egypt bude správnou volbou.

Foto: CK FISCHER

Egypt

Článek

V poslední době stále častěji objevuje Egypt v hledáčku při výběru rodinné dovolené. A právem. Čeští turisté si tuto zemi oblíbili zejména v letních měsících, nicméně můžete sem vyrazit po celý rok. Stačí přeletět Středozemní moře a octnete se v náruči afrických dálek. V Egyptě se střetává dávná historie s moderní civilizací. Tam, kam ani písečné prsty Sahary nedosáhnou, stojí velkolepé hotelové komplexy s kvalitními službami. Vyhlášené destinace Hurghada a Marsa Alam ležící na pobřeží Rudého moře jsou posety hotely, které nyní nabízí luxus za bezkonkurenčně nízké ceny s kvalitním stravováním all inclusive.

Foto: CK FISCHER

Pohádková dovolená u Rudého moře

Hurghada je největším turistickým místem v oblasti Rudého moře, kde najdete ty nejkrásnější korály z celého Egypta. Letovisko nabízí přes 20 kilometrů dlouhé písčité pobřeží s moderními hotelovými komplexy. Jižněji posazená Marsa Alam je často nazývána doslova oázou v poušti. Ani zde nechybí kvalitní hotelové resorty, golfová hřiště nebo jachtařský klub.

Foto: CK FISCHER

Milovníci potápění si rozhodně přijdou na své. Korálový útes Elphistone je pokrytý měkkými korály a rozmanitými druhy podvodní fauny. Marsa Alam je také vyhlášena zátokou Abu Dabbab, kde žije želva kareta. Pokud se chcete zcela ponořit do egyptské kultury, navštivte nedaleké městečko El Quseir, které na vás dýchne původní atmosférou dálného Orientu.

Foto: CK FISCHER

Užijte si Egypt naplno!

Upřednostňujete aktivní dovolenou? Milovníci historie nesmí vynechat výlet do Káhiry za Pyramidami v Gíze, kde se zastavil čas. Prozkoumejte krásy starověkých staveb, které vznikly za zlatých časů faraónů pod dohledem tajemné Sfingy. Další zastávku může směřovat třeba do nejstaršího egyptského města Luxor, kde se zachovaly ty nejdůležitější pamětihodnosti starého Egypta jako Údolí králů, Údolí královen a zádušní chrám královny Hatšepsut.

Výběr článků

Načítám