Hlavní obsah

Moravskoslezské hejtmanství nechá o státním svátku nahlédnout do svých útrob

Novinky, MSK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnem otevřených dveří oslaví Moravskoslezský kraj letošní 28. září, Den české státnosti. Na čtyři hodiny se otevřou veřejnosti pomyslné brány krajského úřadu, který pro zájemce připravil i řadu zábavných, sportovních i kulturních aktivit.

O státním svátku 28. září organizuje Moravskoslezský kraj Den otevřených dveří krajského úřadu.

Článek

„Chceme ukázat, že krajský úřad není studenou instituci, jak si možná mnozí představují, ale skvěle fungující organizaci, plnou profesionálů. Návštěvníci se díky připravenému programu mohou nejen pobavit, ale také si ujasnit, co je vlastně v kompetenci krajů a zeptat se na vše, co je zajímá“ poukázal hejtman Ivo Vondrák (ANO) s tím, že v minulosti byl velký zájem o prohlídku jeho kanceláře. „A ji rád přenechám na několik hodin k dispozici“ dodal.

O státním svátku 28. září organizuje Moravskoslezský kraj Den otevřených dveří krajského úřadu.

Kromě prohlídky krajského úřadu mohou lidé například zažít, jak se cítí piloti stíhaček, nebo zjistit, jak funguje Czech POINT či jak jsou na tom s finanční gramotností. V průběhu dne dojde i na chemické pokusy nebo fyzické testy. K vidění ale bude i kriminalistická laboratoř nebo hasičská a zdravotnická technika. Lidé se naučí poskytovat první pomoc a vyznávat se v historických mapách. A své umění jim předvedou budoucí kuchaři, kadeřníci, kosmetičky nebo vizážistky.

Den otevřených dveří se koná ve čtvrtek 28. října od 9.30 do 13.30 hodin. www.msk.cz

Výběr článků

Načítám