Hlavní obsah

Začíná ohňostrojný festival Ignis Brunensis. Před ohňostroji vystoupí Anna K., Tata Bojs nebo Lenny

Novinky, Starobrno Ignis Brunensis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Brně začíná dvacátá světová ohňostrojná soutěž Starobrno Ignis Brunensis s ohňostrůjci ze Španělska, Číny, Švýcarska, Německa, Rakouska a Česka. Již od této soboty třetího června s hudebním festivalem před ohňostroji zdarma pro všechny diváky.

Soutěžní ohňostroje jsou odpalovány přímo z hladiny Brněnské přehrady.

Článek

Startuje hlavní soutěž dvacátého jubilejního festivalu Starobrno Ignis Brunensis na hladině Brněnské přehrady. Celkem pět soutěžních show bude odpáleno vždy v soboty a středy od třetího do sedmnáctého června.

Dárkem k dvacátému ročníku je pro diváky RegioJet Music Fest s bezplatným vstupem, který nabídne programy už od brzkého odpoledne. Největšími hvězdami budou v pěti ohňostrojných večerech Anna K., Zuzana Smatanová, Tata Bojs, Lenny a Mňága a Žďorp.

„Doporučení k návštěvě soutěžních ohňostrojů na přehradě je jasné. Nejdřív fesťák, pak ohňostroje,“ shrnuje spojení hudebního festivalu a ohňostrojů za producentský tým Ondřej Morávek. „Z louky nad Rakoveckou pláží bude navíc na ohňostroje ideální výhled,“ doplňuje Morávek.

Brněnský festival ohňostrojů Starobrno Ignis Brunensis se v letošním roce řadí mezi největší ohňostrojné akce v Evropě i ve světě. Soutěžní ohňostroje na hladině přehrady potrvají vždy asi 17 minut, hudbu synchronizovanou s ohňostroji nově vysílá Rádio Krokodýl 103 FM.

Výběr článků

Načítám