Hlavní obsah

Češi umí ušetřit tisíce korun. A nemusí se ani zvednout ze svého gauče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bankovní půjčky jsou v Česku extrémně drahé. Kreditky a kontokorenty patří dokonce mezi nejdražší v Evropě. Díky sdílené ekonomice ale Češi přišli na způsob, jak ušetřit až tisíce korun měsíčně. Pomáhá jim v tom Zonky.cz.

Češi umí ušetřit tisíce korun. A nemusí se ani zvednout ze svého gauče

Článek

Na Zonky si půjčují lidé mezi sebou. Přitom šetří, vydělávají a pomáhají si zároveň. Až 40 procent všech peněz, které si lidé na Zonky půjčí, používají k tomu, aby ušetřili za své staré a předražené úvěry. Jedná se o stále oblíbenější způsob, jak si půjčky jednoduše zlevnit.

• Paní Radka si od banky půjčila na rekonstrukci koupelny. Nenapadlo ji, že by od banky, které byla dlouhá léta věrná, dostala špatnou nabídku, a tak podepsala úvěr s vysokým úrokem 21,6 procenta. Po čase zjistila, že ji banka vlastně okrádá. Na Zonky (www.zonky.cz) refinancovala 60 000 Kč s úrokem 8,49 %, snížila si měsíční splátku skoro o pět stovek a celkem zaplatí téměř o 33 000 Kč méně.

Půjčky od lidí fungují jinak než ty u bank. Jsou levné, protože se nemusí platit bankovní aparát. Člověk ani nemusí obíhat pobočky, všechno se dá zařídit z domova přes počítač a bez složitého papírování.

Kolik můžete ušetřit s půjčkou od lidí na Zonky, se dá jednoduše spočítat na webu (www.zonky.cz).

Ušetřete za půjčky

Bankovní úvěry, kreditky a kontokorenty jsou v Česku tak drahé, že při jejich refinancování ušetří v podstatě každý, kdo svou půjčku k Zonky přenese. Příběhů lidí, kteří se rozhodli ušetřit a refinancovat své předražené půjčky, má Zonky v databázi stovky.

• Jiří sloučil díky Zonky (www.zonky.cz) bankovní úvěr s původním úrokem 14,2 procent a kontokorent s úrokem 23,8 procent do jediné půjčky ve výši 70 000 Kč s úrokem 4,99 %. Ačkoli refinancoval až krátce před koncem původních splatností, ušetří díky výrazně nižšímu úroku skoro 10 000 korun.

Vůči investorům, kteří jim peníze na Zonky (www.zonky.cz) půjčují, vystupují anonymně, proto nemůžeme zveřejnit celá jména. Jejich příběhy jsou ale skutečné.

• Důchodkyně Jana si zařídila malou kavárnu. Půjčila si v bance, kde po dlouhém vyjednávání dostala úrok 20 procent. Když potřebovala ještě něco doplatit, pro zjednodušení použila peníze z kreditky. Jenže tam byl úrok ještě vyšší. Obě bankovní půjčky nedávno refinancovala půjčkou od lidí ve výši 150 000 korun, kterou splácí s mnohem nižším úrokem 8,49 %.

Neodkládejte den, kdy přestanete vyhazovat peníze z okna. Díky jednoduché a přehledné kalkulačce na Zonkyho stránkách (www.zonky.cz) si můžete rychle spočítat, kolik ušetříte i za několik bankovních půjček, kontokorentů a kreditek najednou. Protože má Zonky s refinancováním bohaté zkušenosti, není výsledná částka jen nějaký odhad, ale velmi reálná suma. Stejně jako všechno u Zonkyho, refinancování nebo novou půjčku si zařídíte klidně z domova, od kafe v obýváku.

Spočítejte si rychle a snadno, kolik můžete refinancováním se Zonkym (www.zonky.cz) ušetřit. Můžete taky napsat šéfce na lucie.tvaruzkova@zonky.cz. Nebo každý pracovní den od 8.00 do 20.00 a o víkendu od 9.00 do 18.00 volat zlevňovací linku 800 449 999. Zlevňujte na Zonky.cz, teď hned.

Výběr článků

Načítám