Hlavní obsah

Historická zástavba a praktické řešení? Architekt David Cais: Baví mě pokroková řešení

Novinky, EFAFLEX - CZ s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příkladem moderního architektonického řešení je administrativní budova u pražského Hudebního divadla Karlín, jejímž architektem se stal David Cais. Zde vrata EFAFLEX dokázala posunout funkčnost a estetiku moderních staveb na novou úroveň.

Administrativní budova u pražského Hudebního divadla Karlín

Článek

David Cais: Museli jsme vytvořit objekt, který citlivě zapadne do historického prostředí, ale bude odpovídat estetickým požadavkům 21. století.

S náročnými požadavky na vzhled, funkčnost i bezpečnost jsme se obrátili i na společnost EFAFLEX. Nejdůležitější požadavky na vrata parkovacího automatu vždy tvoří rychlost a bezpečnost provozu. Vrata EFAFLEX v této budově se otevírají rychlostí 2,5 metru za vteřinu a zavírají rychlostí půl metru za vteřinu. I díky této rychlosti zabere zaparkování jednoho auta méně než 120 vteřin, což je skvělý výsledek. Navíc bezpečnostní laserová mříž zabrání zavření, pokud se pod vratovým listem nachází překážka.

Vrata parkovacích automatů mají extrémní nároky na spolehlivost. A proto EFAFLEX a neuvěřitelných 250 000 cyklů za rok. Zaručí rychlost, tichý provoz i ochranu laku, navíc brání pronikání vlhkosti do parkovacího systému. Dnes vrata skvěle fungují a plní i estetickou funkci. Majitel i zástupci památkové péče hodnotí výsledek jako velmi zdařilý.

Výběr článků

Načítám