Hlavní obsah

Díky půjčce od lidí dosáhnete na státní dotaci a ušetříte při nákupu nového kotle hned třikrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stát s pomocí evropských fondů i letos přispívá na nové ekologické kotle nebo tepelná čerpadla. Aby ale žadatel na tzv. kotlíkovou dotaci dosáhl, musí část peněz zajistit sám. Řešením může být půjčka od lidí, díky které lze ušetřit hned třikrát.

Zonky.cz

Článek

I když léto právě vrcholí, vyplatí se myslet na zimu už teď. Některé kraje totiž stále přijímají žádosti o dotace na výměnu starého kotle za nový ekologický, nebo na pořízení tepelného čerpadla. Získat lze až 85 procent pořizovací ceny kotle, maximálně však 127 500 korun. Jednou z hlavních podmínek ovšem je, aby byl žadatel připraven doplatit zbytek kupní ceny z vlastních peněz. Prostředky v dotačních programech ovšem rychle ubývají. Při nedostatku hotovosti se proto vyplatí půjčit si levně a rychle od lidí na Zonky (www.zonky.cz) a podat žádost o dotaci co nejdříve.

Celý proces žádosti o půjčku na Zonky probíhá online. Poptávku zadáte během patnácti minut, do tří až pěti dnů dostanete nabídku s férovým úrokem na míru. Víc než polovina lidí získá úrok pod 8,5 procenta, každý čtvrtý se dostane dokonce pod 6 procent. Možné je to díky tomu, že se na půjčky na Zonky (www.zonky.cz) skládají běžní lidé, kteří si po výplatě můžou dovolit dávat peníze stranou. Není proto potřeba provozovat drahé pobočky, ani zaměstnávat stovky lidí v call centrech a za přepážkami.

Poprvé tak díky Zonky (www.zonky.cz) ušetříte už při financování půjčky ještě předtím, než kotlíkovou dotaci vůbec obdržíte. Na pořízení kotle nebo tepelného čerpadla pak ušetříte díky státní dotaci s pomocí evropských fondů podruhé. Třetí úsporu si budete připisovat postupně po celou dobu životnosti nového kotle nebo tepelného čerpadla. Provoz moderních zařízení je totiž ve srovnání se starými kotli o poznání levnější. Podrobnosti o kotlíkové dotaci najdete na stránkách Státního fondu životního prostředí ČR www.sfzp.cz.

Více informací o tom, jak půjčky od lidí lidem fungují najdete na Zonky.cz (www.zonky.cz). Na e-mailové adrese lucie.tvaruzkova@zonky.cz Vám může poradit přímo ředitelka Zonky, nebo zavolejte na naši linku péče o zákazníky - v pracovní dny od 8 do 18 h na 800 449 999. Zonky. Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.

Výběr článků

Načítám