Hlavní obsah

Nebojte se lesku! Nábytek odrážející světlo jako zrcadlo jde opět do módy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zařizujete domácnost podle současných trendů? Pak by se to mělo ve vaší ložnici, kuchyni i obýváku lesknout jako na zámku. Vysoký lesk patří k nejpopulárnějším prvkům dnešního bydlení. A údržba? Moderní materiály žádnou velkou péči nevyžadují.

Dodejte lesk vašemu domovu

Článek

Lesklý nábytek má díky odráženému světlu báječnou schopnost prosvětlit místnost a udělat ji tak mnohem útulnější. Působí luxusním dojmem a při vhodné kombinaci s ostatním vybavením s ním doma dokážete divy. Ať každé návštěvě spadne brada úžasem hned při příchodu.

Vysoký lesk a LED světlo ve vitrínách. To má něco do sebe

Díky soudobým technologiím vykouzlíte ve svém obýváku atmosféru, jakou jste ještě nezažili. Večer se uvelebíte do pohodlné sedačky a místo obvyklé stojací lampy si rozsvítíte prosklené skříňky v obývací stěně. Pokud je lesklá, tím lépe. Odrazy LED světýlek kolem vás vytvoří tu pravou večerní pohodu.

Moderní nábytek do obývacího pokoje je navíc značně variabilní. Jednotlivé prvky rozmístíte podle svých představ, čímž v případě lesklého povrchu maximálně využijete už zmíněných světelných odrazů. A to jak ve dne, tak večer.

Obývací stěny s LED osvětlením jsou dnes velkým hitem

Chcete kvalitně spát a cítit se příjemněji? Lesklá ložnice pomůže

Odborníci dokázali, že ve světlejším a vzdušnějším prostředí se člověku volněji dýchá a tím pádem také lépe spí. Takže pokud máte okno z ložnice na stranu, kam nesvítí slunce, vybavte ji lesklým nábytkem. Usnadní vám ranní vstávání i večerní cestu do postele. Vhodně postavené a nasvícené šatní skříně nebo komody umí s osvětlením místnosti divy.

A ještě něčím může být pro leckoho lesklá ložnice přitažlivá. Pocitem, že usíná obklopený luxusem, po jakém vždycky toužil. Což při dnešních cenách nábytku není žádný nesplnitelný sen.

Obývací stěny s LED osvětlením jsou dnes velkým hitem

Lesklá šatní skříň s velkým zrcadlem - nejlepší nosič světla

Že je vybavení domácnosti ve vysokém lesku nejen pohledné, ale také praktické, o tom není pochyb. Hlavní roli při osvětlování pokoje přitom nejčastěji hraje šatní skříň, jakožto největší kus nábytku. Umístěná by měla být tak, aby svojí plochou do místnosti odrážela co nejvíc přirozeného světla dopadajícího oknem.

Velice užitečný doplněk v tomto případě tvoří velké čelní zrcadlo na dveřích skříně. Nejenže vám pomůže s vyladěním zevnějšku před odchodem z domu, ale dostane dovnitř ještě víc světla než lesklý povrch skříňových dveří.

Obývací stěny s LED osvětlením jsou dnes velkým hitem

Lesk jako ideální řešení do koupelen a jiných menších místností

Každá lesklá plocha dokáže kromě “přenášení” světla také opticky zvětšovat prostor, v němž se nachází. Mnohem lepší pocit proto budete mít v malé koupelně vybavené lesklými skříňkami než ve větší, kde bude nábytek matný. Lesk také evokuje čistotu a krásu, které především do koupelny přirozeně patří.

Když jsme u té čistoty, zamyslete se, kolik je potřeba ve vaší koupelně při úklidu vytřít rohů a růžků, protože nábytek stojí na zemi? Díky závěsnému systému tyhle starosti odpadají a podlahu stáhnete pěkně naráz. Navíc jsou skříňky ve vzduchu chráněné před spodním vlhkem, což významně prodlužuje jejich životnost.

Obývací stěny s LED osvětlením jsou dnes velkým hitem

A kdo bude pořád utírat ty mastné šmouhy?

Otázka, která při pohledu na vysoký lesk nábytku napadne bezpochyby každou ženu. Zapomeňte na leštěnky a leštidla, na moderní povrchy s laminovanou fólií vám stačí hadřík a teplá voda. Stačí plochu setřít a je v momentě zase jako nová. Což se hodí obzvlášť v případě, když máte doma malé děti. Ale co si budeme povídat, občasnému úklidu se nevyhnete ani bez dětí.

V žádném případě se nesnažte nečistoty odstraňovat ostrými předměty, drátěnkou nebo třeba pískem na drhnutí sporáku. Povrch tak nenávratně poničíte a už mu jeho krásu ničím nevrátíte.

Užívejte si luxus a výhody lesklého nábytku dlouhá léta a bydlete díky němu zase o něco lépe.

Obývací stěny s LED osvětlením jsou dnes velkým hitem

Výběr článků

Načítám