Hlavní obsah

Češi jsou stále konzervativní, říká sommeliér Jakub Král

Novinky, LiDL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka francouzských vín patří v prodejnách Lidl již k tradičním akcím, o něž maloobchodní řetězec své zákazníky neochudí ani tento podzim. Vína pro podzimní akci vybíral sommeliér Jakub Král.

Tváří kampaně je opět herec Marek Vašut

Článek

Týden francouzských vín startuje v prodejnách Lidl 13. října a nabídku pro český trh nově pomáhal vybírat přímo ve Francii uznávaný sommeliér Jakub Král, který bude také 13. října od 14 hodin hostem chatu na Facebooku Lidlu https://www.facebook.com/lidlcesko.

Sommeliér Jakub Král spolupracuje na hodnocení vín se společností Lidl již od začátku a oceňuje především to, že společnost Lidl přinesla na trh vína, ke kterým by se běžný konzument možná nikdy nedostal. „Cenová relace je podle mě více než férová a vína si do Lidlu chodí koupit i spousta mých známých, často odborníků na vína,“ uvedl Jakub Král.

Uznávaný sommeliér se letos poprvé účastnil spolu se zástupci společnosti Lidl výběru vín přímo ve Francii. „Denně bylo k ochutnání asi 400 druhů vín od neznámých vinařů až po špičkové. Vše bylo perfektně uspořádáno, seřazeno a zorganizováno. Každé víno bylo na tabuli popsáno,“ řekl Jakub Král. A jaká vína budou tedy letos na podzim v prodejnách Lidl k mání? „Je to jako každoročně skvělá selekce vín od jednoduchých až po opravdové skvosty, je převážné orientovaná na vína červená – hlavně Bordeaux, dále pak na vína bílá s vyšším zbytkovým cukrem. Nicméně jsou zde zastoupeny všechny druhy vín, jak suchá bílá vína stejně tak i červená vína z celé Francie,“ popsal novou nabídku prodejen Lidl sommeliér Král.

Podle Jakuba Krále mají Češi k vínu velmi pozitivní vztah, ale ve výběru vína jsou stále trochu konzervativní a bojí se experimentovat. Zkušenosti společnosti Lidl ale ukazují, že kvalitní a méně známá vína si cestu k zákazníkům bez problémů najdou. „Naši nabídku francouzských vín stále rozšiřujeme a každý rok nabízíme novinky. Některá vína dokonce zařazujeme do stálého sortimentu,“ uvedla Jitka Vrbová, tisková mluvčí společnosti Lidl. Od letošního roku funguje na webové stránce Kuchynelidlu.cz záložka Lidl Vinotéka, kde jsou k dispozici kromě jiného videa se zajímavostmi a tipy o víně s Markem Vašutem.

Týden francouzských vín se představí v Lidlu již pošesté a českým zákazníkům nabídne desítky exkluzivních vín, která se na českém trhu neobjevují často. Tváří kampaně bude opět milovník vína, herec Marek Vašut.

Společnost Lidl se již několik let profiluje pravidelnými tematickými týdny z mezinárodních kuchyní a zákazníci si je velmi oblíbili. Týden francouzských vín představila společnost Lidl poprvé v říjnu 2012.

Celou kolekci francouzských vín naleznete na www.lidl.cz

Výběr článků

Načítám