Hlavní obsah

Dejte jaru zelenou. Šest tipů, jak zútulnit terasu či zahradu

Novinky, Aukro.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak povýšit balkón z místa, kde sušíte prádlo na odpočinkovou zónu? Stačí pár triků a i bez složité rekonstrukce získáte příjemný prostor, ze kterého se vám nebude chtít pryč.

Tipy pro útulnou terasu

Článek

Až na verandě či terase skončíte s jarním úklidem, začněte přemýšlet nad tím, co tam budete nejčastěji podnikat. Grilovat s přáteli? Odpočívat s knížkou? Obojí je možné aniž byste se museli ohlížet na její velikost. Stačí pár základních nábytkových kusů a jednoduché doplňky. Ty jsme pro vás vytipovali na Aukru, kde je výběr exteriérových i interiérových doplňků největší a navíc často za dobrou cenu. O pár svých nápadů se s námi podělila bytová designérka a bloggerka Adéla Lejsková Rašková.

1.     Skládejte a rozkládejte

„Pro vybavení zahrady, balkónu nebo terasy použijte skládací nábytek, který je mobilní. S příchodem sezóny jednoduše nábytek rozložíte, Myslete však na to, abyste prostor nepřeplnili nepotřebnými kusy nábytku,“ radí bytová designérka Adéla Lejsková Rašková. Pokud vám to místo umožní, poohlédněte se po ratanovém nábytku z umělého ratanu, na který nedají mnozí dopustit pro jeho nadčasovost a snadnou údržbu.

Nadčasový nábytek

2.     Houpejte se

Houpání se nemusíte vzdát ani na malém prostoru. Stačí mít po ruce šikovného kutila, který vám i na terase nebo doma dopřeje závěsné křeslo. Barvy nezapomeňte sladit se slunečníkem či markýzou.

Závěsné křeslo

3.     Grilujte jako profík

Nemůžete si dovolit gril podle svých představ? I na malé terase uděláte velkou grilovačku, když máte ten správný gril. „Mini BBQ gril si zamilujete pro jeho malou velikost, funkčnost a variabilnost,“ říká bytová designérka.

Skladný retro gril

4.     Pěstujte s láskou

Co si vypěstujete doma chutná vždy nejlépe. Se závěsnými truhlíky si tak třeba pro čerstvá rajčátka dojdete jen kousek na balkón. Při výběru rostlin ale respektujte jejich požadavky na světlo.

Mini zahrádka

 5.     Nespoléhejte jen na světlušky

Nechte terasu žít i večer. „Mně se líbí tato překrásná chromová lucerna,“ přiznává bytová designérka. Skvělou atmosféru vykouzlí také svíčky, lampióny nebo ekologické solární lampy.

Originální osvětlení

6.     Inspirujte se Francií

Toužíte po změně? „Zbavte starý masivní nábytek barvy nebo doplňte patinami v tyrkysových, zelenkavých odstínech a opatřete vodou ředitelným nátěrem. Tak dosáhnete oblíbeného vintage stylu,“ říká Lejsková Rašková. Nebo si vyberte hotový vintage kousek a nechte si ho dovézt až domů.

Nábytek s patinou

Výběr článků

Načítám