Hlavní obsah

S trenažérem chůze novoroční předsevzetí nevyšumí ani v únoru a v létě budeme mít těla do plavek

Novinky, WELLNESS PROFI s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začít hubnout, více sportovat a zdravě jíst a pít. Možná i vy jste si dali po novoročním přípitku takové předsevzetí. Jenže již vám dochází síla i chuť. Každý závazek má totiž naději, jen když vás jeho plnění baví. V tomto směru je šancí VacuShape.

VACUSHAPE: VacuShape je ideální pro všechny, které chtějí hubnout a tvarovat postavu.

Článek

S trenažérem chůze novoroční předsevzetí nevyšumí ani v únoru a v létě budeme mít těla do plavek

Začít hubnout, více sportovat a zdravě jíst a pít. Možná i vy jste si dali po novoročním přípitku takové předsevzetí. Jenže již vám dochází síla i chuť. Každý závazek má totiž naději, jen když vás jeho plnění baví. V tomto směru je šancí VacuShape.

Zvláště ženy si často dávají nereálné cíle: Zhubnout do března 20 kilogramů? Začít s aktivním sportem hned první týden v lednu, když už léta bylo jediným naším pohybem přemisťování se v dopravních prostředcích do práce, domů a na nákupy? Přesto se právě v prvním měsíci roku plní tělocvičny, fitness a  wellness studia odhodlanými lidmi. Koncem února se už ale po většině z nich slehne zem. Není divu, přehnané cíle vedou vždy k neúspěchu. Avšak zahodit je stejně jako jsme to udělali loni a předloni by bylo chybou. Pokusme se jen o malou revizi. Začněte  uskutečňovat své novoroční předsevzetí klidně znovu a teď. A dělejte to pěkně pomalu a krok za krokem. Nenuťte se do ničeho, co byste dělali vysloveně s nechutí. Cvičení volte nejlépe takové, které je pro člověka přirozené a bude vás bavit. Vhodnou možností je například chůze v trenažéru VacuShape. Pohyb by měl totiž být navíc vhodný pro zimní období, aby udržel v mezích tzv. depotní tuk.

Naučte tělo nevytvářet si zbytečné energetické zásoby

Depotní tuk hraje v lidském těle roli jakési zásobárny energie pro horší časy. Především u žen se ukládá na těch nejhorších možných místech – totiž na zadečku, bocích, bříšku a stehnech. „Abyste depotní tuk zlikvidovali, musíte nejprve problémové partie dobře prokrvit. To lze nejúčinněji na trenažéru chůze VacuShape, který kombinuje aerobní pohyb s řízeným podtlakem,“ radí Jitka Dlouhá, trenérka z Rekondičního studia Formička ve Žďáru nad Sázavou, a dodává: „Díky střídání nízkého a běžného atmosférického tlaku protéká tukovou tkání více krve, což podporuje vstřebávání tuků a zlepšuje funkčnost lymfatického systému. Míza, která proudí tělem, pak dokáže přepravit lépe tuk do krevního oběhu a odtud do svalů. Energii si tedy tělo neschovává do tukových polštářků, ale využívá ji,“ Silné prokrvení pokožky i lepší zásobování svalů kyslíkem, vitamíny, minerálními látkami a enzymy navíc působí pozitivně proti celulitidě. Celkově je pleť hladší, jemnější a přitom pevnější.

Stejně důležité jako dobře zvolený pohyb je samozřejmě i stravování. Drastické diety nemají smysl, naopak většina z nich vám spíše ve finále uškodí. Například před cvičením byste měli získat energii, což znamená dopřát si více sacharidů, které obsahuje třeba rýže, brambory, těstoviny či müsli. Po něm zase myslete na potraviny bohaté na bílkoviny, jako například ryby, drůbež či tofu. Pomůžete tak svému tělu v budování svalstva. Do běžného jídelníčku zařaďte více zeleniny a mořských ryb, dobrým typem je losos, tuňák, makrela. Brambůrky u televize nahraďte krájenou paprikou, salátovou okurkou nebo kedlubnou. Pocit, že něco mlsáte, budete mít také a  tukovým buňkám nedodáte tolik toužebnou potravu. „Během cvičení byste rovněž měli dbát na pitný režim,“ říká Jitka Dlouhá a  pokračuje, „optimální jsou tři litry tekutin. Díky nim totiž zajistíte lepší odvod metabolických zplodin ven z těla.“

Pokud se rozhodnete cvičit v nějakém studiu, měli byste si ho pečlivě vybrat. A to nezávisle na tom, zda si zvolíte k formování postavy trenažér chůze VacuShape či nikoli. Dobrý trenér by vám měl umět sestavit cvičební plán s ohledem na vaše skutečné možnosti, probrat s vámi jídelníček a zjistí-li v něm vážné nedostatky, předat vás nutričnímu terapeutovi nebo certifikovanému výživovému poradci ke konzultaci. Měl by vás motivovat, vést,

vzdělávat a zajímat se také o vaše pocity při cvičení. A jak si vybrat nejlépe studio? Každý z vás je jiný, někdo preferuje velká neosobní fitka, jiný by se bez individuální péče neobešel. Najděte si zkrátka to, kde je vám dobře, tam pravděpodobně opravdu vydržíte a vaše novoroční předsevzetí bude mít reálnou podobu třeba ještě na jaře. Seznam bezmála dvou set studií najdete na www.vacushape.cz.

Výběr článků

Načítám