Hlavní obsah

Sekačka, nebo traktůrek? Poradíme vám

Novinky, Distributor John Deere

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahrady se začaly zelenat, tráva již začala růst, a tak je třeba se připravit na její sekání. A abyste se u toho nenadřeli, musíte mít správný nástroj. V zásadě jsou dvě možnosti, buď ruční sekačka, nebo zahradní traktor. Dnes vám poradíme, jaký stroj se hodí na jakou zahradu.

Sekačka nebo zahradní traktor?

Článek

Základním měřítkem ve výběru stroje na sekání trávy je rozloha pozemku a čas, který jsme ochotni sekání věnovat. Obecně platí, že ruční motorové sekačky se hodí na pozemky o rozloze do 2500 m2. Pokud máte větší zahradu, určitě si pořiďte zahradní traktor. Pokud chcete trávu posekat rychle a pohodlně, hodí se traktůrek i na menší pozemky. Horní limit rozlohy je pro pohodlné sekání traktůrkem cca 10000 m2.

Sekačky jsou velmi skladné

Jak vybrat sekačku? Pokud chcete trávu sbírat, je důležité, aby byla sekačka vybavena nuceným sběrem – jako např. sekačky John Deere systémem Turbo Star. To je vlastně taková turbína, která vhání posečenou trávu přímo do koše. Určitě je vhodné, aby byla sekačka vybavena nastavitelnou rychlostí pojezdu a třeba i elektrickým startérem.

Sekačky jsou velmi skladné

Pokud se rozhodnete pro zahradní traktor, měli byste dbát na pohodlí a ergonomii. Na traktoru budete sedět a nepohodlné modely vám udělají ze sekání nepříjemnou záležitost. Pokud sekáte často a pravidelně a chcete uhlazený trávník, vyberte si model s nuceným sběrem (jako model John Deere X305R). Pro nepravidelné a méně časté sekání volte model bez turbíny (X155R). Kvalita střihu a pohodlí obsluhy je u těchto modelů samozřejmostí.

Sekačky jsou velmi skladné

Výběr článků

Načítám