Hlavní obsah

V zimě nejen teplá moře, ale i lyžování v Alpách

Novinky, Exim tours, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší česká cestovní kancelář EXIM Tours přichází s úplnou novinkou. Připravila produkt pro příznivce lyžování a snowboardingu v nejúžasnějších alpských střediscích, s více než 7 100 kilometry nejlepších sjezdovek, ve 4 alpských lyžařských zemích, s ubytováním od jednoduchých apartmánů až po pětihvězdičkové hotely.

Článek

Ubytovací místa jsou vybrána  především kvůli jejich poloze a vzdálenosti od sjezdovek, popřípadě skibusů. Připravený je v těchto střediscích i servis pro rodiny s dětmi - ubytování zdarma pro děti až do 12 let, některé hotely nabízejí zdarma pro děti i stravování. Po náročném dni na sjezdovkách si rádi odpočinete ve wellness zařízeních, bazénech či saunách. Všechna střediska nabízí apre-ski - zakončení „sportovní“ části dne.

Nejzajímavější oblasti pro „zimu“ v Alpách

V Itálii je k dispozici 249 km černých sjezdovek, 919 km červených sjezdovek, 583 km modrých sjezdovek. Skiareály se pyšní širokou paletou sjezdovek různého druhu, délky a strmosti čítající více než 3 000 kilometrů. V každém středisku vás čeká na 60 kilometrů lyžařských tratí. Na sjezdovky míří sedačkové lanovky a gondoly. Díky přítomnosti místních ledovců a vysoké nadmořské výšce zde můžete lyžovat po celé zimní období. Běžkaři ocení mnohakilometrové běžecké tratě, na kterých se mohou kochat nádhernou panenskou přírodou. Provozovatelé středisek poskytují vysoce nadstandardní servis. Dolomiti Superski je jedničkou mezi zimními lyžařskými oblastmi. Mezi nejstarší střediska patří Val Gardena a Cortina d´Ampezzo, kde byla pořádána olympiáda. Nejznámější skiareál je Madonna di Campiglio, kde se pravidelně pořádají závody světového poháru. Alta Valtellina se nachází u hranic se Švýcarskem a nabízí na 210 km skvěle upravených sjezdovek. Italská střediska jsou pro české lyžaře velmi snadno dostupná, cesta trvá šest až osm hodin. Po cestě si vychutnáte nádherná panoramata italských hor, jejich klid a sluneční paprsky, které zde svítí v průměru 300 dní v roce.

Rakousko je považováno za lyžařský ráj. Můžete využít na 364 km černých, 1550 km červených, i 962 km modrých  sjezdovek. S EXIM Tours se vám dostane servisu v 21 lyžařských oblastí. Mezi nejznámější patří Schladming - v pohoří Dachstein Tauern. Rozsáhlá lyžařská oblast s 9 skiareálů, z velké části propojena houpačkami,  skýtá  výborné lyžování vhodné především pro rodiny s dětmi a pro středně pokročilé lyžaře. Většinou severně orientované svahy poskytují výborné sněhové podmínky až do konce dubna.

Ve Francii vás čeká na 96 km černých, 343 km červených, a  458 km modrých sjezdovek. Pokud chcete zažít nejlepší lyžování v Evropě, pak je Francie pro Vás to pravé místo. Francouzské Alpy svou velkou nadmořskou výškou zaručují dostatek sněhu po celou sezónu, která trvá od prosince až do konce dubna.  Les Trois Vallées (Tři Údolí) je nejvýše položeným lyžařským střediskem v rozsáhlém údolí  Savojských Alp  v nadmořské výšce 2 300 m a lyžování nabízí až do výšky 3 230 m nad mořem. K nejvyšším vrcholům vede visutá kabinová lanovka, s kapacitou 150 osob jedna z největších na světě.  Nabízí 600 km dobře upravených sjezdovek.

Espace Killy zahrnuje světoznámá střediska - Val d’Isère a Tignes. Oblast je známá pořádáním více než 150 Světových pohárů ve sjezdovém lyžování, lyžařské akrobacii, jízdě na boulích i na snowboardu a v neposlední řadě olympijských her Albertville 1992. Patronem této oblasti je držitel 3 zlatých medailí z olympijských her v Grenoblu 1968 Jean Claude Killy. Neodolatelným zážitkem jsou dlouhé jízdy z horských hřebenů hluboko do údolí a daleké přejezdy přes hory do Val d’Isère. Risoul/Vars jsou navzájem propojená střediska ve středu Hautes Alpes. Pyšní se množstvím upravených sjezdových tratí všech obtížností.

Ve Švýcarsku je na 281 km černých, 654 km červených, a  416 km modrých sjezdovek. Nejznámější je Davos - luxusní středisko ve východní části země, Arosa s horskými lázněmi Graubünden. Laax s 200 km sjezdovek je vhodné pro rodiny s dětmi i pro nejzdatnější lyžaře. Ski region Jungfrau patří mezi největší lyžařské oblasti v Evropě, Zermatt  na pomezí Švýcarska a Itálie je lyžařským rájem pro všechny věkové kategorie sportovců a lyžařů.

Více informací lze získat ve zbrusu novém katalogu CK EXIM Tours Lyžování 2011/12  na všech pobočkách, nebo i online, kde se dozvíte i o slevách pro seniory, děti, včetně vzdálenosti středisek z ČR, kam je doprava individuální.

(lab)

Foto Archiv EXIM Tours

Výběr článků

Načítám