Článek
HOLBA, ryzí pivo z hor se rodí uprostřed drsné přírody v podhůří Jeseníků. Je charakteristické nejen svou plnou chutí, ale také výborným řízem, získaným přirozeným kvašením na otevřené spilce a dlouhým zráním. Tím se zásadně liší od chuťově identických europiv. Holba se vyznačuje vysokou pitelností a vybízí tak k dalšímu napití i delšímu posezení.
Jedinečnou charakteristiku mu přináší nejen mistrná práce sládků a speciální receptura, přecházející z generace na generaci, ale také prvotřídní kvalita surovin.
Holba je Moravanů chlouba
Svědčí o tom hned několik skutečností. Pivovar je největší v regionu Olomouckého kraje a jedinečná je i jeho poloha uprostřed horské přírody Jeseníků. První várku piva tady uvařili už před 137 lety. Tehdy kapacita moderního parního pivovaru dosahovala 22.400 hektolitrů za rok, což představovalo 40.000 věder. Dnes pivovar vyrobí piva dvacetkrát více a řadí se k nejvýznamnějším u nás.
O tajemství dobrého piva by v Holbě mohli vyprávět…., ale poté co polknete první doušek, nebude to třeba. Samotná chuť i říz Vás přesvědčí, proč je Holba chloubou Moravanů.
Více info zde.