Hlavní obsah

Vědci objevili ideální dárek ke Dni matek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lámete si hlavu s dárkem ke Dni matek? Teď už nemusíte. Rakouští vědci pod vedením profesora Tochtera totiž zveřejnili výsledky výzkumu, jehož cílem bylo najít ideální dárek pro matky všech věkových i sociálních skupin.

Článek

“Matky na celém světě mají společné tři věci. Radují se z květin, rády si vychutnavaji čokoládu a milují své děti,” říká prof. Tochter. “Náš úkol zněl tedy jasně: zkombinovat to všechno dohromady.” Ve špičkových laboratořích v alpském podhůří se vědci snažili vyšlechtit atraktivní květinu, která bude plodit lahodnou čokoládu, a její květy budou připomínat obličeje lidí. Jak se ukázalo, úkol to byl značně ambiciozní a do dnešního dne zatím nedospěl k uspokojivým výsledkům.

Čokoládová značka Milka ale vědce předběhla s vlastním řešením. Vyvinula totiž internetovou aplikaci, díky níž mohou lidé svým maminkám poslat ideální dárek elektronicky. Stačí si vybrat semínko, nahrát svoji fotku a pak poslat originální přání ke Dni matek e-mailem nebo přes Facebook . Obdarované mamince po otevření zprávy vyroste před očima květina s podobiznou dětí a s pralinkami z té nejjemnější čokolády. Nevěříte? Vyzkoušejte to a Pošlete překvapení v květináči.

Výběr článků

Načítám