Hlavní obsah

Happening Žloutenka se může dotknout i vás v rámci letošních Žlutých týdnů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V loňském roce onemocnělo žloutenkou A nebo B 1106 lidí. Při aktivním stylu života se nemocí může nakazit každý. Jezdíte MHD? Stravujete se v restauracích? Cestujete? V riziku žloutenky A a B mohou být dospělí, kteří nejsou očkováni ...

Článek

Žloutenka nemusí bolet, ALE …

znepříjemní vám život. Povinná je hospitalizace. Rekonvalescence s dietou či zákazem sportu může trvat i půl roku. Žloutenka B může v některých případech přejít do chronicity a končit cirhózou či rakovinou jater.

Očkování může být účinnou prevencí

Do povinného ručení svého vozu investujete pravidelně každý rok. Investice do preventivního očkování proti žloutence A a B je přibližně stejně nákladná, ale jednorázová a může také ušetřit řadu nepříjemností.

Žluté týdny letos zavítají na majálesy, čarodějnické reje a vybrané hudební festivaly. A podpoří je i zábavně-edukační happening, kdy se 1106 lidí bude snažit překonat český rekord o největší lidské logo.

Živá obří ruka symbolicky vyhlásí boj proti žloutence A a B, které tak možná pro Čechy přestanou být neviditelné.

Žluté týdny jsou reklamní kampaní na kombinovanou očkovací látku proti žloutence A a B vázanou na lék. předpis a nehrazenou z prostředků veř. zdrav. pojištění. Přečtěte si příbalovou informaci.

Výběr článků

Načítám