Hlavní obsah

Odborníci radí, jak vybírat ty nejlepší dveře do bytu

Novinky, SOLODOOR a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dveře tvoří významný prvek architektury interiéru. Přesto by jejich výběru nemělo dominovat jen estetické hledisko. Ovlivňují i funkčnost obytných prostor. Správná volba proto vyžaduje řešit i technické detaily.

Článek

SOLODOOR, přední český výrobce dveří a zárubní, vyvinul konfigurátor, který umožňuje ty nejvhodnější dveře vybírat v klidu doma. Aplikace na www.solodoor.cz dovoluje doladit dveře do nejmenších podrobností. Všechny parametry se věrně promítají do vizualizace přímo na obrazovce počítače. Konfiguraci dveří lze jednoduše měnit a okamžitě se zobrazují i informace o ceně.

Vedle rozměru (nejčastěji 80/197 nebo 90/197 cm) a směru otevírání (pravé nebo levé dveře) zvažujeme zejména povrch, prosklení a barevnost. Nejběžnější povrchovou úpravou dveří je fólie nebo odolnější CPL fólie. Posledním hitem jsou trojrozměrné strukturované povrchy, které dokonale evokují přírodní materiály. Zástupcem tohoto světového trendu je například povrch SOLO 3D.

Prosklení dveří interiér výrazně odlehčí a projasní. Existuje řada variant, od bohatého prosvětlení až po decentní úzký skleněný pruh, od plně průhledných skel až po matná. Při volbě dekoru lze doporučit především sladění s podlahami a okny. Zvolte stejné či podobné odstíny či naopak využijte kontrastu tmavších dveří a světlejší podlahy.

Volba designu a povrchu dveří ovlivňuje celkový vzhled bytu na řadu let. Proto je třeba vybírat pečlivě a s rozmyslem. Nejlépe je požádat o kvalifikovanou radu odborníky. Jsou připraveni na www.solodoor.cz.

Výběr článků

Načítám