Hlavní obsah

Víte, jak správně šetřit za energie? 3 tipy pro úspornější domácnost

Novinky, E.ON Energie, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, jak snížit náklady na energie, ať už elektřinu nebo zemní plyn, bylo napsáno dost a dost. My vám dnes nabízíme 3 rady, díky nimž můžete jednoduše snížit náklady vaší domácnosti.

Článek

1. Volba dodavatele

Změna dodavatele je nyní jednoduchá a výhodná a můžete díky ní ušetřit asi 10 % nákladů. Například u zemního plynu, používáte-li jej i na vytápění, může být vaše úspora až několik tisíc korun ročně. Svou úsporu si můžete rychle zjistit pomocí kalkulačky na stránce společnosti E.ON věnované produktové řadě Online.

2.  Vytápění

Regulujte teplotu v každém pokoji zvlášť, ušetříte tak až 15 % tepla. Až 10 % nákladů ušetříte, když odstraníte všechny překážky před topícím tělesem. Větrat stačí pouze krátce a intenzívně.

 3.  Vaření

Přizpůsobte velikost hrnce velikosti varné plochy. Když je hrnec menší než varná plocha např. o 3 cm, ztráta energie je až 30 %. Vařte v tlakovém hrnci, ušetříte tak 30 % energie. Používejte pokličku, bez ní se zvyšuje spotřeba energie až čtyřnásobně.

Výběr článků

Načítám