Hlavní obsah

Červen na burzách: Vydělat se dalo na ropě a zlatu

Novinky, Fio banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červen se pro investice vyvíjel smíšeně, neboť na jedné straně znehodnotily akciové trhy s výjimkou německého (měřeno indexem DAX), na druhé straně rostly vybrané komodity.

Článek

Za červnovým poklesem na akciových trzích lze spatřovat známky hospodářského zpomalení v USA. Ale přestože akcie jako celek oslabily, některé tituly svým majitelům dokázaly vydělat. Z českého trhu šlo o akcie tabákového koncernu Philip Morris, pojišťovací skupiny VIG či Telefóniky O2. Ze zahraničních akcí na burze RM-SYSTÉM lze jmenovat akcie Deutsche Telekom.

Pokles akciových trhů nenahrává jen těm, kteří chtějí nakoupit akcie levněji - je výhodný i pro zlato, které posílilo, neboť jej investoři využívají jako zajištění proti propadu akciových trhů.

Cena ropy v červnu vzrostla zejména díky spekulacím o možném omezení těžby ropy v Mexickém zálivu spjatém s blížící se hurikánovou sezónou, která může poškodit infrastrukturu potřebnou pro těžbu.

Zajímá vás dění na burze? Přečtěte si kompletní měsíční zprávu. Otestujte svůj investiční talent nanečisto a využijte pohybů cen na burze ve svůj prospěch!

Výběr článků

Načítám