Hlavní obsah

Ekologicky šetrné palivo E85 překvapí energií i nízkou cenou!

Novinky, Agroetanol TTD, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cena benzínu dramaticky roste. Myslíte si, že se s tím musíte smířit? Mýlíte se. Máme pro vás alternativu – ekologicky šetrné palivo E85. Jeho vlastnosti přesvědčí každého: je až o 30% levnější než benzín a dokáže zvýšit výkon vašeho vozu až o 20%.

Článek

Nové palivo E85 je směs složená z 85 % z bioetanolu a z 15 % z  Naturalu 95. Vyrábí se z domácích rostlinných surovin, u nás nejčastěji z cukrové řepy. Za ekologicky šetrný je označován, protože při jeho spalování vzniká až o 70% méně škodlivých emisí.

Bývá smutným pravidlem, že ekologicky smýšlející lidé si musejí zvyknout na jisté nepohodlí a vyšší náklady. V případě tohoto biopaliva je opak pravdou. E85 znatelně zvýší výkon vozu a jeho cena je mimořádně příznivá (díky osvobození od spotřební daně zaplatíte za litr až o 6 Kč méně než za benzín). Řidiči si však palivo E85 tankují i do neupravených vozů.

V Evropě se palivo E85 nejvíce používá ve Švédsku, bez potíží ho však načerpáte ve většině zemí střední i západní Evropy. U nás se objevuje ve standardní nabídce pěti desítek čerpacích stanic po celé republice.

Seznam veškerých prodejních míst naleznete na www.etanol-85.cz. Zde také můžete „načerpat“ další užitečné informace o této pohonné hmotě budoucnosti.

Výběr článků

Načítám