Hlavní obsah

Aktivní dům – dům pro lepší život

Novinky, VELUX Česká republika, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uvnitř budov trávíme většinu času, a tak velmi záleží na tom, v jakém prostředí žijeme. Málo světla a nedostatečná výměna vzduchu může mít negativní vliv na kvalitu života. Řešením je aktivní dům.

Článek

Aktivní dům představuje zdravé, pohodlné a současně energeticky úsporné bydlení. Obyvatelé takového domu mají zajištěný dostatečný přísun čerstvého vzduchu a denního světla. Toho je dosaženo použitím střešních oken VELUX, která umožňují přirozený způsob ventilace a jejichž počet a velikost dokáže optimálně distribuovat světlo do interiéru.

Střešní okna VELUX, jsou nejen „dodavatelem“ světla, ale i tepla ze slunečních paprsků, což můžeme využít v zimním období. V případě, že potřebujeme teplo v domě udržet, stačí střešní okna zastínit předokenní roletou, a tím snížit jeho únik. Zároveň tím automaticky šetříme spotřebu energie na topení. Naopak v teplejších částech roku nadměrné sluneční teplo spolehlivě zachytí venkovní markýza, která zabrání přehřívání interiéru a zajistí v něm příjemné klima.

Koncept aktivního domu představuje zdravé a komfortní bydlení 21. století a dopřát si ho můžeme již dnes. Více informací najdete na www.aktivni-dum.cz

Výběr článků

Načítám