Hlavní obsah

Zapomeňte na ovládání počítače myší a klávesnicí, přichází dotykové displeje

Novinky, ASUS TECHNOLOGY PTE. LTD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myš a klávesnice, každodenní pomocníci při práci s počítačem, budou v některých případech nahrazeny dotykovými obrazovkami. S těmi se díky přímé podpoře této technologie v systému Windows 7 budeme v následujících měsících setkávat čím dál častěji.

Článek

A můžeme se těšit na nová zařízení, od běžných monitorů počítače s dotykovou vrstvou, až po počítače, které připomínají obrazovku, ale ukrývají vše, co má správný počítač mít.

Jedním takovým případem je i Asus EeeTop PC ET2203T, 22 palcový počítač, který vypadá jako silnější obrazovka. Ale nejdůležitější úlohu při nástupu ovládání počítače dotyky budou plnit programy. Ty určí, jak rychle bude tato změna koncovými uživateli přijata, a také významně ovlivní budoucí vývoj.

ASUS TECHNOLOGY PTE. LTD

Hlavním kandidátem pro dotykové ovládání jsou některé typy her, ale své uplatnění najde dotykové ovládání také při vyhledávání informací v kuchařkách, slovnících, encyklopediích nebo i v internetových obchodech či katalozích.

ASUS TECHNOLOGY PTE. LTD

Zajímavou kategorií pak budou aplikace zaměřené na hudbu, video a fotografie, kde se dotyky prstů mohou stát vítanou změnou a umožnit jejich příjemnější zpracování a přehrávání. A přidáme-li k tomu ještě rozpoznávání rukopisu, máme se opravdu na co těšit. Začíná nová doba interakce s počítačem.

Výběr článků

Načítám