Hlavní obsah

Češi bojují hnojem proti aroganci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobře to dopadlo. Alespoň jednou vyslyšeli Pražané výtky „zbytku republiky”. Zástupci metropole potvrdili, že nebudou usilovat o pořádání olympijských her. Přesto se v Praze odehrává řada absurdností, nad kterými většině z nás zůstává rozum stát.

Článek

Namyšlenost a povýšenost rozrůstajícího se byrokratického aparátu, bankovní i jiné tunely, zlodějská taxi, dopravní i myšlenkové zácpy, nedůstojné tanečky při (ne)schvalování Kaplického knihovny, modré zóny, běžky ve městě bez sněhu, mrakodrapy na Pankráci.

Na tyto a podobné „pražákoviny” upozorňují občané z celé České republiky humorně pojatou sbírkou hnoje. Děje se tak v rámci projektu „Naložme to pražákům”, který satirickou formou poukazuje na fenomén pražáctví projevující se v aroganci, povýšenosti a sebestředném chování.

Projekt vyvrcholí na podzim, kdy bude výsledek společné sbírky hnoje převezen do Prahy a věnován na oživení místní zeleně. Více se o této originální formě protestu obyvatel českých a moravských obcí proti nespravedlivému a nepoctivému chování dozvíte na www.nalozmetoprazakum.cz.

Výběr článků

Načítám