Hlavní obsah

Masarykova univerzita hledá své absolventy

Novinky, Masarykova univerzita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 125 000 absolventů prošlo branami Masarykovy univerzity od jejího založení v roce 1919. Na prahu 90. výročí své existence se brněnská univerzita rozhodla pro krok na české akademické půdě doposud ojedinělý – shromáždit na své absolventy co nejvíce kontaktů a nabídnout jim prostor pro setkávání.

Článek

Masarykova univerzita je první vysokou školou v České republice, která oslovuje absolventy prostřednictvím mediální kampaně. Budování vztahů s absolventy dosud nemá v naší společnosti tradici, patří však ke standardním aktivitám úspěšných zahraničních univerzit.

Vývojový tým Informačního systému MU proto připravil zbrusu nové komunikační prostředí pro absolventy, umožňující zejména vyhledávat kontakty na bývalé spolužáky a diskutovat s nimi v rámci kruhu či ročníku. Virtuální setkávání pak může vyústit v setkání skutečné na velkém absolventském srazu v Brně, který univerzita chystá na květen příštího roku.

"Cílem je zůstat s absolventy trvale ve spojení, proto chceme nejprve získat od našich bývalých studentů aktuální kontakty, abychom s nimi následně mohli začít komunikovat a informovat je o tom, co se na jejich alma mater v současnosti děje a co pro ně chystá,“ shrnuje mluvčí Masarykovy univerzity Tereza Fojtová.

Podrobné informace o chystaných akcích a registraci do absolventské sítě MU najdou zájemci na www.absolventi.muni.cz.

Výběr článků

Načítám