Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Homosexuálové a adopce dětí - Václav Klaus ml.

Novinky, Václav Klaus ml.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně jsem měl v plánu napsat něco letního, o malinách. Začalo léto, začínají fesťáky, v Edenu zítra vystoupí Iron Maiden... Ale doba je rychlá a pořád se něco děje. I minulý týden. Tak o malinách příště.

Foto: Právo

Václav Klaus mladší

Článek

S odhadem britského hlasování jsem se (naštěstí) spletl, zato s korespondenčním hlasováním, a jeho demokratičností, v Rakousku – moc ne.

Za daleko menšího zájmu obyvatelstva pak došel v uplynulém týdnu český Ústavní soud k rozhodnutí, že homosexuálové mají právo adoptovat děti.

Vezmu svoje postřehy k této věci popořadě:

-          Když se před lety jednalo o registrované partnerství – homosexuální lobby se zaklínala, že vůbec nemíří k adopcím, že jde o dědictví a návštěvy v nemocnicích a podobně. Ejhle. Ani to tak dlouho netrvalo.

-          Řadu průlomových opatření v západním světě nedělají zákonodárci (volení lidmi), ale soudy. Soud se nemusí nikomu zodpovídat, protože je soud. Často se jedná o situace, kde většina společnosti je zásadně proti a byla by proti i většina poslanců.

-          Na to mít (nebo adoptovat) dítě neexistuje žádné právo, ani lidské právo. Zdravý rozum říká, že když se pouštíte do sexuálních eskapád s osobou stejného pohlaví – pravděpodobnost toho, že se vám narodí dítě – není velká.

-          Že děti trpí v ústavech a jakákoli domácí péče je pořád lepší než... je účelová hnusná lež. Zeptejte se normálních bezdětných párů, které čekají na adopci tři či čtyři roky, často marně. Tato situace je v celé republice. Slušní lidé se sociálním zázemím, s velkou motivací.

-          Stát, když chce někomu „svoje“ dítě svěřit – by měl jednat v zájmu dítěte, tedy zohlednit všechny faktory. Bytové podmínky, stabilitu vztahu rodičů, sociální podmínky, zdravotní stav rodičů, věk rodičů a tak dále. Pokud nyní vyjmeme možnost zohlednit fakt, jestli se jedná o maminku a tatínka, a budeme se tvářit, že to nesmí hrát žádnou roli (kvůli diskriminaci) – pak je to stejné, jako když sociálka nebude smět hodnotit, zda má živitel rodiny práci, zda mají vůbec kde bydlet a podobně, protože to je zase diskriminace podle bohatství. Tu můžeme, pokud budeme „aktivisté“ – také úspěšně napadat. „Chudí lidé mají také právo mít děti – nesmějí být v procesu adopcí diskriminováni.“ „Ježíš Kristus neměl kde bydlet a narodil se v chlívě…“

-          Stát, když chce někomu „svoje“ dítě svěřit – by měl jednat v zájmu dítěte, tedy zohlednit všechny faktory. Bytové podmínky, stabilitu vztahu rodičů, sociální podmínky, zdravotní stav rodičů, věk rodičů a tak dále. Pokud nyní vyjmeme možnost zohlednit fakt, jestli se jedná o maminku a tatínka, a budeme se tvářit, že to nesmí hrát žádnou roli (kvůli diskriminaci) – pak je to stejné, jako když sociálka nebude smět hodnotit, zda má živitel rodiny práci, zda mají vůbec kde bydlet a podobně, protože to je zase diskriminace podle bohatství. Tu můžeme, pokud budeme „aktivisté“ – také úspěšně napadat. „Chudí lidé mají také právo mít děti – nesmějí být v procesu adopcí diskriminováni.“ „Ježíš Kristus neměl kde bydlet a narodil se v chlívě…“ Podobně třeba zdravotní stav. To, že máte nějakou hroznou nemoc a za dva roky umřete – vás nesmí diskriminovat z procesu adopcí.

Ne. Nesmí být zakázáno nějaký faktor nehodnotit.

Řeknu vám, jak to dopadne.

Desítky párů čekají na adopci, mezi nimi jeden homosexuální. Konečně bude k dispozici dítě k osvojení. Sociálka rozhodne pro jeden z párů, co čekají dlouho a splňují veškerá kritéria. Homosexuální pár si to nenechá líbit. Na sociálku přiběhne ombudsman Šabatová a začne úřednice vyšetřovat. Dojde k závěru, že došlo k diskriminaci. Že homosexuální pár měl splněna veškerá kritéria. Šéfová sociálky se bude bránit, že to 35 dalších párů ale taky. Bude z toho kauza a nervy. Pro nové rodiče, pro úřednice. Ministryně Marksová – pošle na úřad kontrolu či několik kontrol. Úřednice budou pod tlakem.

Objevilo se další dítko. Získá ho někdo z těch 34 párů nebo radši...

Budu rád, když se budu mýlit.

Václav Klaus ml.

Absolvoval Přírodovědeckou fakultu UK. Přes 20 let působil na půdě gymnázia PORG jako učitel, zástupce ředitele a ředitel (15 let). Pod jeho vedením se gymnázium stalo nejúspěšnější střední školou ve výsledcích státní maturity a dalších žebříčcích a rozšířilo se o další dvě pobočky v Praze a Ostravě.

Založil Asociaci aktivních škol (sdružuje přes 100 českých škol). Je autorem mnoha odborných článků, dvou matematických učebnic a dalších knih (publicistika, školský systém).

Od roku 2014 publikuje pondělní komentáře na Novinky.cz.

Vede jeden z největších českých šachových klubů a dosud aktivně závodí na kole.

Na podzim 2017 byl zvolen poslancem za ODS, 16. března 2019 byl ze strany vyloučen. Nyní je poslancem za hnutí Trikolóra.

Více se dočtete na osobním webu autora vkml.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám