Hlavní obsah

Neumannová vyhrála a teď se musí hodit do gala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Olympijská vítězka Kateřina Neumannová si na prosincové tradiční vyhlášení ankety Sportovec roku musí připravit nějaký zajímavý model - to bude úkol pro módní návrhářku Věru Kocovou, s kterou běžkyně konzultuje svůj šatník už přes deset let.

Článek

Kocová dramatický závod prožívala doma u televize a po jeho skončení stihla s Neumannovou prostřednictvím textových zpráv probrat i ožehavou otázku: co na sebe na sportovní galavečer. "Musela jsem se smát tomu, jaké má v tom frmolu starosti," řekla Kocová. Loni si Neumannová došla pro druhé místo ve Sportovci roku v přiléhavých hnědých šatech na ramínkách doplněných kožešinou.

Za svou dvorní módní návrhářkou vyrazí lyžařka už v brzké době. "Teď pro ni dodělávám plesové šaty. Jsou taky extravagantní, dlouhé, černobílé s velmi, velmi hlubokým výstřihem na zádech," uvedla se smíchem Kocová, kterou v poslední době zaměstnávaly především kostýmy pro filmovou komedii Jak se krotí krokodýli.

Kvůli závodu Neumannové si udělala na dopoledne volno a fandila doma u obrazovky. "Hulákala jsem na celé kolo, mezi lidmi bych to asi sledovat ani nemohla. Strašně jsem jí to přála, protože Katka je neskutečný dříč a také báječný člověk," prohlásila návrhářka, která po závodu přijímala pro svou přítelkyni gratulace od řady známých.

Stejně jako ostatní fanoušci české běžkyně byla Kocová hodně skleslá, když se dozvěděla o zdravotních potížích, které Neumannovou před závodem potkaly. "Přišla jsem v noci domů, koukla na teletext a řekla jsem si: jéžišmarjá. Musela jsem si najít karty a uklidnit se. A přitom mi vyšlo, že Katka tu zlatou získá," tvrdila Kocová, která připravovala šaty několika českým miss pro mezinárodní soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám