Hlavní obsah

Styl a Kabo 2006

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Do Brna se tento týden sjelo téměř 700 módních firem z Česka i zahraničí. V rámci mezinárodních veletrhů Styl a Kabo zde prezentují oblečení, obuv, metrový textil a módní doplňky. Letošní novinkou je přehled bytového textilu.

Článek

"Chceme, aby se veletrh Styl branžově rozšířil a na jednom místě představil všechno, co dokáže textil," vysvětlila Ludmila Hálkovová z Asociace textilního, oděvního a kožedělného průmyslu. Novinkou 27. ročníku je také expozice italských klenotů v pavilonu C. V tomto pavilonu se představují i kosmetické firmy a je to jediné místo na výstavišti, kde je povolený prodej.

Zahraniční zastoupení

Třetina letošních vystavovatelů přijela ze zahraničí, nejvíce zastoupeno je Slovensko, Polsko, Německo a Itálie. Úspěch mezi vystavovateli letos získal především veletrh Kabo. Výstavní plocha pavilonu F se úplně vyprodala.

Příležitost pro mladé návrháře

Na brněnském výstavišti dostanou také tradičně prostor mladí módní návrháři, letos je jejich práce hodnocena hned ve dvou soutěžích a sice Top styl designer a Green design určená pro začínající středoškolské návrháře.

Své nejnovější modely předvádějí samozřejmě také módní firmy. Každý den přináší asi sedm přehlídek a to ve dvou ze sedmi pavilonů.

Styl a Kabo spolupořádají také Česká obuvnická a kožedělná asociace a Asociace textilního, oděvního a kožedělného průmyslu. První dva dny byly určeny odborníkům, ve čtvrtek je na výstaviště zvána i široká veřejnost a odborné školy.

Slavnostní zahájení

27. veletrhy Styl a Kabo byly slavnostně zahájeny za přítomnosti české první dámy Lívie Klausové, ministra pro místní rozvoj Radko Martínka, primátora Richarda Svobody a dalších významných hostů. Diváci měli možnost vidět kolekce tří značek.

Nejprve představila svou kolekci mladá módní návrhářka Michaela Bakotová, která kolekci vyvzorovala z materiálů a doplňků členských firem Asociace textilního, oděvního a kožedělného průmyslu. Bakotová řídí už deset let značku MB připravující trendové kolekce dámské módy. Speciálně pro letošní zahájení veletrhu připravila kolekci Gold Baby při níž využila netypických materiálů.

Odvážnou barevnost a nápadité doplňky poté představila kolekce pánské módy pro podzim/zimu 2006/2007 značky Bernhardt OP Prostějov. Na obleky a pláště s vybraným střihovým řešením a krejčovským zpracováním navázala dámská inspirační společenská kolekce Copellini Donna návrhářů Vlaďky Antlové a Ondřeje Zieglera z design centra dámských kolekcí OP Prostějov.

Do třetice něco z Itálie

Třetí část večera patřila dámské módě italské návrhářky Stefanie Mariani. "Možnost přestavit se na veletrhu Styl mě velmi potěšila, protože usiluji o užší spojení italské módy s výrobci, ale také s mladými designéry ze zemí, jako je vaše. V České republice jsem poprvé a velmi se těším, že zde načerpám nové podněty a kontakty pro svou práci," uvedla Mariani.

Obchodně velmi úspěšná návrhářka se netajila záměrem prosadit se svými modely také na českém trhu. Odbornému publiku na slavnostním zahájení veletrhů předvedla průřezovou kolekci módy pro celý rok, od vycházkové přes společenskou až po modely plavek, kterou vyvzorovala společně s Vannim Fornasierem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám