Hlavní obsah

Zvítězí Obama, tvrdí šaman z keňské vesnice, kde je pohřben prezidentův otec

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kogelo

Americké prezidentské volby se s nadšením neřeší jen ve Spojených Státech, ale také v Keni - rodišti otce současného amerického prezidenta Baracka Obamy. Tamější šaman John Dimo vyvěštil Obamovi vítězství tradiční analýzou mušlí, kostí a dalších předmětů.

Šaman z keňské vesnice, kde žije Obamova babička, věští jeho vítězstvíVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

John Dimo z Kogela v západní Keni tvrdí, že vítězem prezidentských voleb v USA se stane Barack Obama. Zdůrazňuje, že navíc nepůjde o těsné vítězství. Obama prý vyhraje relativně jednoznačně, myslí si šaman, který o sobě prohlašuje, že je mu 105 let.

"Obama o mnoho, ale opravdu o mnoho vede. Jednoznačně vyhraje," řekl Dimo a ukázal na bílou mušli. Je to právě on, kdo tvrdí, že se dobře znal s Obamovým otcem, který byl v jeho vesnici pohřben v roce 1982.

Peruánští šamani mají jasno: prezidentské volby v USA vyhraje Barack ObamaVideo: Novinky/Reuters

Většina Keňanů považuje Obamu, syna bílé matky z Kansasu a černého otce z Keni, za vlastního a vzhlíží k němu. Obama má pět keňských nevlastních bratrů a jednu nevlastní sestru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám