Hlavní obsah

Žralok plaval s vykousnutou částí těla

Zranění, které by mělo žraloka poslat ke dnu, mu nezabránilo nadále plavat spolu s ostatními. S velkou částí těla ukousnutou brázdil žralok černocípý oceánské vody u Španělska, jako kdyby se nic zvláštního nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok s ukousnutým kusem těla dál plaval v mořiVideo: Caters News/Dr. Mario Lebrato, AP

 
Článek

Poraněného žraloka natočil vědec Mario Lebrato. Ten ho nejprve pomocí udice vylovil, označkoval a pak ho opět vypustil zpátky do vod. Ale ostatní žraloci ho už nepřijali. Okamžitě se do něj pustili a paryba přišla o velkou část těla.

Potápěč natočil žraloka bílého s obrovskými šrámy po celém těle

Koktejl

Žralok, který utrpěl smrtelná zranění, se však tak snadno nevzdával. I s devastujícími poraněními dál plaval pouhé dva metry pod oceánskou hladinou, zatímco ostatní žraloci kolem něj dál vytrvale kroužili.

Žralok černocípý se vyskytuje v pobřežních vodách tropického a subtropického pásu po celém světě. Dorůstá délky zhruba 1,5 metru. Jde o energický druh žraloka, známý tím, že při útoku na hejna malých ryb vyskakuje nad hladinu. Během dospívání tvoří tito žraloci různě velké skupiny. Své jméno získal díky charakteristickým černým cípům na konci svých ploutví.

Reklama

Výběr článků

Načítám