Hlavní obsah

Zmrzačili sousedovi krásný strom, protože jim vadili ptáci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sousedský spor v britském Sheffieldu o strom, který měl přesahovat na příjezdovou cestu a údajně v něm hnízdili příliš hluční ptáci, se manželský pár rozhodl vyřešit rázně. Aniž by se ptali majitele stromu, povolali arboristu a nechali odstranit polovinu koruny stromu. O případu informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Sousedé, kterým vadilo, že v koruně stromu hnízdí ptáci, nechali polovinu koruny odstranit.

Článek

Šestapadesátiletý Bharat Mistry donedávna vycházel se svými sousedy skvěle. To se však změnilo se začátkem lockdownu, během kterého začal jeho sousedům vadit strom, který měl Mistry před domem pětadvacet let. Byl střižený do pohledné koule.

Loni v březnu sousedé požádali Mistryho, aby strom odstranil. Korunu stromů si prý oblíbili holubi, kteří byli příliš hluční a navíc sousedům znečišťovali příjezdovou cestu. Mistry se od té doby se sousedy o problému několikrát bavil.

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadal strom před drastickým zásahem.

Nabídl jim, že strom nechá o něco sestřihnout a instalovat sítě, aby zabránil ptákům v koruně hnízdit. „Nechtěli ale slyšet o žádném kompromisu,“ uvedl Mistry pro SWNS.

Foto: Profimedia.cz

Zmrzačený strom budí pozornost okolí, řada lidí si ho chodí fotit.

Více než rok trvající spor se nakonec sousedé rozhodli vyřešit rázně a minulý víkend nechali stromu uřezat polovinu koruny, která sahala nad jejich pozemek. Když to Mistry zjistil, pořádně ho to naštvalo.

Kočku hledali měsíc, nakonec zjistili, že uvázla v sousedově komíně

Koktejl

„Věřím, že máte právo odstranit cokoliv, co přesahuje na váš pozemek. Ale člověk se musí ptát, proč jim to začalo vadit teď po pětadvaceti letech?“ uzavřel smutně Mistry. Na jeho zmrzačený strom se nyní jezdí dívat lidé z okolí. Před domem stojí jako symbol toho, kam mohou dojít sousedské spory.

Reklama

Výběr článků

Načítám