Hlavní obsah

Kočku hledali měsíc, nakonec zjistili, že uvázla v sousedově komíně

Měsíc dlouhé pátrání po domácím mazlíčkovi ve Washingtonu vyústilo ve šťastný a neočekávaný konec. Ukázalo se, že pohřešovaná kočka daleko od domova neutekla. Nacházela se u souseda v komíně, kde se jednoduše zasekla.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Ztracenou kočku se podařilo najít v komíně (ilustrační foto)

Článek

Když se kočka Caitlyn Wertenbergerové z Union Gap ve Washingtonu nevrátila na noc domů, vyhlásila po ní její majitelka pátrání. Po dobu 28 dnů vylepovala po přilehlých ulicích letáky a klepala na dveře u sousedů, jestli neviděli její 9kilovou mourovatou Piper. Bez úspěchu.

Nakonec o sobě dalo vědět zvíře samo. Do sousedního domu, který byl delší dobu opuštěný, se přistěhovali noví majitelé a v nově nabyté nemovitosti je rušilo podivné klepání ozývající se z krbu. Byla to právě Piper, která uvázla v komíně.

„Vůbec bych nevěřila, že se tak velká kočka může vejít do úzkého komínu,“ svěřila se serveru Newsweek Wertenbergerová. „Věřila jsem, že se najde. Za ztracenou jsem ji rozhodně nepovažovala,“ dodala.

Kočka byla ve výborné kondici

Kočka byla sice po záchraně dehydrovaná a o tři kila lehčí, ale jinak byla v uspokojivém stavu. To je podle veterinářů vzhledem k místu, kde se nacházela, poměrně překvapivé.

Svou ztracenou kočku nalezl po 15 letech

Koktejl

I když se měsíc odloučení zdá jako dlouhá doba, jsou známé i případy, že se kočky vrátily ke svým majitelům po podstatně delší době. V Los Angeles se například shledal majitel se svou kočkou po neuvěřitelných 15 letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám