Hlavní obsah

Zmizelé 10metrové mango se našlo

Novinky, vps

Desetimetrová skulptura manga, která se v noci z neděle na pondělí „ztratila“ v australském městě Bowen, byla v úterý nalezena schovaná jen pár set metrů od svého původního umístění. Jak mnozí předpokládali, jednalo se o reklamní tah, za nímž stojí místní fastfood.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obří mango našli jen kousek od jeho původního umístěníVideo: Reuters

 
Článek

Zmizení populární turistické atrakce vyvolalo rozruch. Ohlásilo ho místní turistické centrum, u nějž obří socha stála. Krátce po zmizení se začalo spekulovat, zda se nejedná o součást propagační kampaně, ale zástupci centra vše popírali a tvrdili, že s krádeží nemají nic společného. [celá zpráva]

V úterý se ale ukázalo, že skulpturu sice neukradli, nicméně do zmizení zapojeni byli. Nález manga ohlásil rádiu ABC posluchač jménem Bob, když uvedl, že ho objevil schované pod plachtou u staré prašné cesty kousek od turistického centra. K zodpovědnosti za vtípek se zanedlouho přihlásila místní pobočka fastfoodu Nando’s.

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež 10metrové skulptury manga

„Přiznáváme se. Nando’s stálo za přesunutím této atrakce. Chtěli bychom poděkovat lidem z Bowenu za to, že nezkazili legraci a nechali nás vypůjčit si jejich krásné mango. Slibujeme, že se o něj postaráme a brzy ho vrátíme na jeho místo,“ stálo v prohlášení fastfoodu.

Skvělá propagace

Přesný důvod, proč k celé akci došlo, zveřejní Nando’s později, už teď je ale jasné, že pro turismus v Bowenu to bude mít obrovský přínos.

„Snaží se to spočítat, budeme to vědět na konci dne, ale pro Bowen se rozhodně jedná o publicitu v hodnotě miliónů dolarů,“ řekl o vtípku, který se dostal do celého světa, šéf turismu v Bowenu Paul McLaughlin.

V Bowenu a jeho okolí hraje pěstování manga prim, městečko je tak často označováno jako australské hlavní město manga. Skulptura za 90 tisíc australských dolarů tam byla nainstalována v roce 2002 a rychle se stala populární turistickou atrakcí.

Reklama

Související témata:

Související články

V Austrálii přes noc zmizelo 10metrové mango

Populární turistická atrakce australského města Bowen v podobě 10 metrů vysokého a sedm tun těžkého manga v noci z neděle na pondělí zmizela. Jak ukázaly...

Výběr článků

Načítám