Hlavní obsah

V Austrálii přes noc zmizelo 10metrové mango

Novinky, vps

Populární turistická atrakce australského města Bowen v podobě 10 metrů vysokého a sedm tun těžkého manga v noci z neděle na pondělí zmizela. Jak ukázaly záběry z bezpečnostních kamer, ovoce odvezli zloději pomocí těžké techniky. Podle některých australských médií je ale pravděpodobné, že se jedná jen o propagační kampaň.

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež 10metrové skulptury manga

 
Článek

Když zaměstnanci tamního turistického informačního centra, u jehož budovy se obří mango nacházelo, dorazili v pondělí ráno do práce, nevěřili svým očím. Monument, který byli zvyklí vídat každý den, totiž nebyl na svém místě.

„Volala mi Christin Shortová, naše manažerka. Myslel jsem si, že si dělá legraci, ale říkala, že to myslí vážně. Tak jsem se přijel přesvědčit – a opravdu bylo pryč,“ řekl stanici ABC šéf centra Paul McLaughlin.

Je to reklamní kampaň?

Na veřejnost se dostaly záběry z bezpečnostních kamer ukazujících jeřáb couvající k mangu, existuje i další záznam, který je zkoumán, ale pátrání zatím žádné výsledky nepřineslo.

A dost možná ani nepřinese. Jak totiž uvedla některá média, „krádež“ může být součástí propagační kampaně. Metadata souboru s tiskovou zprávou, kterou zveřejnilo centrum, totiž jako autora uvádí reklamní agenturu ze Sydney.

Dalším vodítkem je fakt, že zmizení manga nebylo formálně nahlášeno policii, která tak incident nevyšetřuje. McLaughlin a zaměstnanci centra ale zatím domněnky o hoaxu vehementně popírají.

V Bowenu a jeho okolí hraje pěstování manga prim, městečko je tak často označováno jako australské hlavní město manga. Skulptura za 90 tisíc australských dolarů tam byla nainstalována v roce 2002 a rychle se stala populární turistickou atrakcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám