Hlavní obsah

Želvu chtěl opustit jen na pár týdnů. Po návratu našel jen kostru

Novinky, Michael Švarc

Jistý student z čínského Wu-chanu se v lednu vypravil na návštěvu k rodičům. Svého želvího mazlíčka nechal na koleji a přichystal mu dostatek jídla, aby pár týdnů přežil o samotě. Jenže kvůli koronaviru se mohl mladík vrátit až po dlouhých osmi měsících, po kterých ze zvířete zbyla jen kostra.

Foto: Profimedia.cz

Kajmanka supí

Článek

Dvaadvacetiletý Lin, jenž ve Wu-chanu studuje vědeckotechnickou univerzitu, se v lednu vypravil za rodinou na oslavy čínského nového roku. Nepředpokládal, že by se výrazně zdržel, a tak svému želvímu parťákovi, kajmance supí, nachystal dostatek potravy na několik týdnů, návrat plánoval do měsíce.

Město se ale stalo prvním epicentrem pandemie koronaviru a univerzita zůstala až do srpna uzavřená. Když se tak student vrátil na kolej, podle předpokladů zjistil, že jeho mazlíček už nežije. Zbyla z něj jen holá kostra.

„Za normálních okolností by voda i jídlo vystačily přes měsíc,“ uvedl pro místní zpravodajský server, citovaný britským Daily Mailem. „Plánoval jsem návrat kolem 20. února, a to by želva byla podle plánu naživu,“ doplnil s tím, že si mazlíčka pořídil teprve loni v září a choval ho na balkoně. „Budeme bratři v příštím životě,“ dodal rezignovaně.

Jelikož se Lin o želvin smutný osud podělil na sociálních sítí, někteří uživatelé ho nazvali krutým a nezodpovědným. Vyčetli mu, že se zřejmě neumí pořádně postarat ani o sebe. A zvířata jsou také živými bytostmi.

Nejstarší dvouhlavé zvíře na světě se připravuje na narozeninovou oslavu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám