Hlavní obsah

Zásah aktivistů se zvrhl v obří kachní masakr

Novinky, nčs

Chtěli upozornit na nevhodné zacházení se zvířaty, paradoxně však během jejich přítomnosti na farmě zahynulo 183 kachen. To je důsledek sobotního jednání desítek aktivistů v nizozemské vesnici Bekegem. Informoval o tom tamní list De Telegraaf.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pro jedny pochoutka, pro druhé symbol týrání zvířat. Tak by se dalo označit foie gras, ztučnělá játra vodních ptáků. Kritici poukazují zejména na drastické způsoby při vykrmování zejména hus a kachen. Na farmách bývají záměrně překrmovány.

S takovým zacházením nesouhlasí zejména ochránci práv zvířat. Zhruba čtyřicítka aktivistů se tak rozhodla vydat na kachní farmu v Bekegemu, aby dala najevo svůj nesouhlas přímo na místě činu. Natáčeli přitom záběry, které sdíleli živě na sociálních sítích.

Delikatesa, nebo týrání zvířat? V New Yorku odhlasovali zákaz tradičního pokrmu

Muži

Ačkoliv na místo během chvíle dorazila policie, která se pokusila aktivisty z místa vyprovodit, někteří se rozhodli připoutat ke klecím se zvířaty a odmítali prostor farmy opustit.

„Tito takzvaní ochránci zvířat způsobili u kachen velký stres, v důsledku kterého celkem 183 zvířat uhynulo,” řekl vedoucí farmy Filip Callemeyn. Podle něj aktivisté na místě fotili s bleskem a chovali se „velmi hlučně”, což vedlo k vyvolání paniky mezi kachnami, které se zranily navzájem a některé postihl infarkt.

Michelinský šéfkuchař bortí představy o tradiční pochoutce

Muži

„Byla to opravdu stupidní akce. Někteří lidé se připoutali ke klecím a v důsledku toho zhruba polovina našich zvířat uhynula,” uvedl Callemeyn.

Místo se policii povedlo zcela vyklidit až k večeru. Organizátoři akce se k průběhu akce a tvrzení vedoucího farmy zatím nevyjádřili.

Reklama

Výběr článků

Načítám