Hlavní obsah

Zapletal žaluje Maláčovou kvůli názvu Česká Miss

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident soutěže Miss České republiky Miloslav Zapletal podá ještě dnes, v pondělí, u Městského soudu v Praze žalobu o ochraně proti nekalé soutěži na Michaelu Maláčovou a společnost Miss Marketing. Důvodem je údajně neférový postup bývalé missky. Maláčová však žalobu považuje za pokus o zastrašení.

Foto: archiv vily Stiassni

Pozvánka na jarní koncert

Článek

"Požádali jsme soud, aby žalovaným bylo zakázáno používat název Česká Miss a parazitovat na úspěšném projektu Miss České republiky," vysvětlil Zapletal.

Bývalá federální miss Maláčová před nedávnem odstartovala projekt, který by mohl konkurovat každoročnímu klání o nejkrásnější dívku republiky. [celá zpráva] Původně se zajímala o odkoupení Zapletalovy soutěže, když ale neuspěla, začala podnikat na vlastní pěst. Některé její kroky vůči konkurenci se ale organizátorům soutěže Miss ČR zdají být nefér.

"V žalobě je kromě jiného uvedeno podezření, že Michaela Maláčová a její investor Anthony Denny (majitel autobazaru AAA Auto Praha) zneužili informací, které získali při jednáních o možném prodeji Miss ČR, ke svému prospěchu," upřesnil Zapletal s tím, že konkrétně má na mysli skutečnost, že Maláčová získala licenci na Miss Universe, kterou řadu let držel právě on.

V žalobě na Maláčovou jsou dále označeny některé kroky žalovaných jako pokus o nekalou soutěž a klamavou reklamu. "Což je v konfliktu s příslušnou právní úpravou paragrafu 44 odst. 1 Obchodního zákoníku."

"Rovněž se v žalobě konstatuje, že název Česká Miss je kolizní ve smyslu platného zákona k užívanému tradičnímu názvu Miss České republiky, a je proto důvodné podezření z úmyslu parazitovat na tradici a úspěchu této soutěže a na nebezpečí záměny názvu Česká Miss s názvem tradiční soutěže Miss České republiky," doplnil Zapletal.

Maláčová: snaha o diskreditaci konkurence

Michaela Maláčová však Zapletalův krok nepokládá za příliš šťastný. Žalobu považuje za pokus o zastrašení vlastní osoby a o poškození jejího jména i jména připravovaného projektu Česká Miss.

"Osobně mě mrzí, že místo volné soutěže nápadů a tvůrčího potenciálu je tu snaha o diskreditaci konkurence. Je možné, že druhé straně dochází, že Česká Miss se stává realitou," podotkla Michaela Maláčová, která podobné kroky neplánuje.

"Plně se věnuji realizaci projektu Česká Miss a při tom postupuji v souladu se zákony České republiky. K předmětu žaloby se můžu vyjádřit až po seznámení se s jejím obsahem," uzavřela.

Reklama

Související témata:

Související články

Miloslav Zapletal se soutěží krásy neskončí

Miloslav Zapletal, duchovní otec soutěže o nejkrásnější Češku, projevil nesouhlas s nařčeními, která v pondělí nadnesla Miss ČR 1991 Michaela Maláčová. Bývalá...

Výběr článků

Načítám