Hlavní obsah

Zapálil policejní auto, před zatčením ho neuchránila ani maska

Novinky, tcs

Jednatřicetiletý Timothy O’Donnell se připojil k víkendovým násilným protestům v Chicagu. V domnění, že je dokonale maskován, zapálil v masce komiksového padoucha Jokera policejní vůz. V úterý ho policie zatkla, násilníka totiž prozradilo nezaměnitelné tetování.

Foto: Profimedia.cz

Muže s maskou Jokera prozradilo charakteristické tetování.

Článek

O’Donella zachytily o minulém víkendu kamery, jak strká zapálený předmět do policejního vozu. Muž měl na sobě umělohmotnou masku padoucha Jokera a zřejmě si myslel, že ho tak nikdo nepozná.

Videozáznamy však rovněž odhalily, že muž měl na sobě nápadné tetování. Na krku se mu skvěl nápis „pretty“ (pěkný). FBI - jeho čin byl totiž klasifikován jako žhářství, což je federální zločin - nalezla ve svých záznamech muže s totožným tetováním.

Foto: US Department of Justice

Zapálení auta zachytily kamery.

V úterý pak při prohlídce jeho bytu nalezla i masku, kterou měl muž na záznamech. O’Donnell byl zatčen a nyní mu za žhářství hrozí trest v rozmezí od pěti do dvaceti let.

Archeoložka radí protestujícím v USA, jak bezpečně bourat pomníky

Koktejl

„Každý, kdo se zapojí do tak destruktivního chování, jako je zapálení policejního auta, by měl vědět, že federální bezpečnostní služby využijí všech dostupných prostředků, aby ho pohnali k zodpovědnosti,“ uvedl státní zástupce John R. Lausch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám