Hlavní obsah

Zákaznici se nelíbila opatření v britském obchodě. Vzteky rozmlátila regály s vínem

Novinky, Michael Švarc

Pořádnou spoušť za sebou zanechala zákaznice britského řetězce Co-op v Lingfieldu. Když ji zaměstnanci požádali, aby dodržovala pravidlo sociálního odstupu, vzteky se vrhla na regály s vínem a lahve shodila na zem. Poté z obchodu odešla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo už v květnu, záznam z bezpečnostní kamery se objevil na veřejnosti až nyní, píše server Daily Mail. Jedna ze zaměstnankyň, jež si přála zůstat v anonymitě, uvedla, že zákaznice byla velmi rozzlobená a začala na ni a její kolegyni křičet, když ji požádaly o dodržování opatření.

„Vybuchla a začala se ohánět pěstmi a kopat, pak zamířila do uličky s alkoholem, kde začala z polic shazovat lahve,“ řekla žena pro server Metro. Poté podle všeho prostě odešla.

Šéfové 23 britských obchodních řetězců společně poslali dopis premiéru Borisi Johnsonovi, aby ho požádali o ochranu pro zaměstnance, kteří čelí agresi a výhružkám. Britský parlament by měl podle serveru Daily Mail projednat návrh na poskytnutí větší ochrany personálu obchodů, který je v tomto období pod větším tlakem než obvykle.

„Odezva od šéfů společností, odborů a zaměstnanců z první linie ukazuje, že je potřeba zapracovat na větší ochraně,“ uvedl poslanec Alex Norris.

Šéfka řetězce Co-op Jo Whitfieldová uvedla, že prodavači hrají v těchto dobách klíčovou roli. Poskytují totiž lidem přístup k jídlu, potřebám pro domácnost, lékům a podobně. „Nemělo by být součástí jejich práce, aby čelili verbálnímu či fyzickému obtěžování, chceme, aby vláda zasáhla,“ doplnila.

Británie nestíhá testovat, Johnson nevyloučil druhý kompletní lockdown

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám