Hlavní obsah

Záhadu mrtvých krav, které vyplavilo moře v Dánsku a Švédsku, policisté vyřešili

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ mrtvých krav vyplavených na švédské a dánské břehy byl pro tamní policisty záhadou jen několik dní. Vyšetřovatelé přišli na to, že zvířata pocházejí z libanonské nákladní lodi, která vplula do bouře. Při ní několik krav pošlo a posádka se zvířat zbavila, napsala švédská verze serveru The Local.

Foto: Niels Hougaard, ČTK/AP

Tuto krávu vyplavilo moře ve středu na pobřeží dánského ostrova Zealand.

Článek

Nález celkem 14 krav, z nichž devět se objevilo ve Švédsku a pět v Dánsku, šokoval veřejnost. Navíc se ukázalo, že některé z nich byly zastřeleny a měly uřezané uši, čímž došlo k odstranění identifikačních štítků. Měly také rozřezaná břicha.

„Policie se domnívá, že zdrojem je libanonská loď, která přepravovala živý dobytek z přístavu v USA do Evropy. Loď vplula do špatného počasí v zálivu Biscay, několik krav při tom pošlo,“ stálo v prohlášení policie.

„Rozřezaná břicha měla zvířata pravděpodobně kvůli tomu, aby bylo jisté, že se potopí,“ dodali policisté.

Podle vyšetřovatelů posádka chtěla vyložit mrtvá zvířata v jednom přístavu v Rusku, ale byla odmítnuta. Krávy proto vyhodila z lodi asi 18 kilometrů od dánského ostrova Bornholm.

Loď, jejíž jméno nebylo zveřejněno, momentálně kotví v nejmenovaném přístavu v Baltském moři. Zbavování se mrtvých zvířat do Baltského moře je zakázané, posádka lodi či její majitelé tak můžou čelit žalobě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám