Hlavní obsah

Moře vyplavilo ve Švédsku a Dánsku mrtvé krávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moře na švédské a dánské břehy v uplynulých dnech vyplavilo několik uhynulých krav. Někdo jim uřezal uši, zřejmě aby odstranil náušní identifikační štítky. Podle německého deníku Die Welt se zvířat nejspíš zbavila některá loď.

Foto: Niels Hougaard, ČTK/AP

Tuto krávu vyplavilo moře ve středu na pobřeží dánského ostrova Zealand.

Článek

Nález je pro švédskou i dánskou policii záhadou. „Je to velmi zvláštní,“ řekla mluvčí policie ve švédském Schonenu deníku Sydsvenskan. Podle listu moře od konce prosince ve Švédsku vyplavilo zatím osm mrtvých krav. Další dvě krávy se objevily v Dánsku.

Agentura AP uvedla, že některé krávy měly svázané zadní končetiny provazem. Podle dánského policisty Boje Jörgensena tak neznámí pachatelé učinili zřejmě kvůli tomu, aby mohli krávy zvednout jeřábem.

Vyšetřovatelé nevědí, odkud se krávy berou, potvrdil státní zástupce Ingvar Wennersten. „Pravděpodobně byly na nějaké lodi a pak byly zabity a hozeny přes palubu,“ uvedl. Takové počínání je v obou skandinávských zemích nezákonné.

Podle Wennerstena se trestný čin mohl odehrát v mezinárodních vodách na některé lodi se zahraniční posádkou. Proto je vyšetřování komplikované. Vyšetřovatelé se nyní pokoušejí zjistit, které dobytčí transporty poslední dobou proplouvaly kolem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám