Hlavní obsah

Začal konkurz na Superstar, zájemců je 7600

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nedělní ráno bylo speciální pro mnoho mladých lidí, kteří vidí svou budoucnost v hudebním šoubyznysu. V tuto dobu totiž začala selekce těch nejlepších z 7643 soutěžících. Potrvá až do příští neděle, kdy již bude vybráno 250 adeptů na třetí českou Superstar.

Článek

Na tisíce soutěžících zatím čekají tři vedlejší poroty. V každé z nich se nachází hlasový poradce, který musí během krátké chvíle odhadnout, zda má význam posílat soutěžící do dalších bojů. A tak se sen mnoha soutežících, zazpívat si před hlavní porotou, složené z Ondřeje Hejmy, Eduarda Klezly a Ilony Csákové, rozplynul v několika vteřinách.

Jednou ze změn letošního ročníku je právě porota. Bude bez předsedy. Je pouze tříčlenná a všichni mají pouze jeden, stejně významný hlas. Nebude tak docházet k remízovým situacím, kdy musel rozhodovat právě předseda poroty.

Jediný moderátor Superstar 3, Leoš Mareš,  se téměř stále pohybuje mezi soutěžícími, dělá s nimi rozhovory a snaží se je rozptýlit. Nervozita z účastníků soutěže doslova sálá a je vidět, že většina z nich to nepřišla zkusit jen tak z dlouhého času. Podpora rodin, parterů a kamarádů je obrovská. Po neúspěšném výkonu je často opravdu potřebná. Mnoho dívek kritiku poroty nezvládá stejně jako v minulých ročnících a z místnosti vychází se slzami v očích.

Věková hranice soutěžích se snížila na 15-26 let a tento rozdíl je opravdu cítit. Mezi soutěžícími jednoznačně převažuje mládež, která ještě nedosáhla hranice plnoletosti. Porota se tak musí připravit na méně ucelené hlasové projevy, než v loňském ročníku, kdy se před nimi předvádělo mnoho "hotových" a velmi zkušených zpěváků.

Reklama

Související články

Třetí Superstar bude s Marešem a Csákovou

TV Nova ve středu ohlásila třetí sérii pěvecké reality show Česko hledá Superstar. Moderovat ji bude Leoš Mareš. I když druhá série měla problém najít aspoň...

Výběr článků

Načítám