Hlavní obsah

Záběry z dronu zachránily rodinu před žralokem

Novinky, pal

Místo poklidného víkendové koupání zažila rodina Dana Watsona na floridské pláži v neděli 23. června pořádné drama. Vše mohlo skončit možná i hůř, kdyby si Watson na záběrech z dronu nevšiml, že se k nim blíží žralok.

Foto: Profimedia.cz

Stínu žraloka si otec všiml na poslední chvíli (ilustrační foto).

Článek

Profesionální fotograf Watson chtěl pomocí dronu nafotit svou rodinu při koupání na pláži New Smyrna, když na záběru zahlédl temný stín pod vodou. Ihned pochopil, že se k nim blíží žralok, a zavelel k rychlému úprku na břeh.

Fotografie pak ukázal své ženě. „Bylo šílené vidět žraloka tak blízko u mých dětí,“ okomentovala Sarah Watsonová děsivý záběr.

„Na žraloky si dáváte pozor ve velké hloubce, ale takhle na pláži vás to nenapadne,“ dodal Watson s tím, že si asi od této chvíle už bude brát dron s sebou na každé koupání u moře.

Na pláži už došlo ke žraločím útokům

Minulý rok bylo na Floridě zaznamenáno 16 nevyprovokovaných útoků žraloků, což je nejvíc ze všech amerických států. Od roku 1882 už na Floridě došlo podle statistik Floridského přírodovědného muzea celkem k 827 nevyprovokovaným útokům.

Na středovýchodní části Floridy, kde se nachází i pláž New Smyrna, došlo v rámci Floridy k historicky nejvyššímu počtu žraločích útoků, konkrétně se jednalo o 303 případů.

I tento rok už byly na zmíněné pláži zaznamenány útoky těchto predátorů na lidi. Minulý víkend tu žralok napadl 18letého surfaře, v dubnu pak byl na stejném místě pokousán 19letý mladík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám