Hlavní obsah

Za namalovanou roušku bude blogerka vyhoštěna z Bali

Právo, Novinky, ama, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhoštění z Bali si nakonec vykoledovala ruská blogerka, která se s namalovanou rouškou vydala koncem dubna na nákup do tamního obchodu. Její přítel, kterému též hrozilo vyhoštění, smí v zemi zůstat.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Indonéské úřady neměly pochopení pro žertovné video, ve kterém se žena, jež se označuje jako Se Leia „Lisha“ a má přes 25 tisíc sledujících na Instagramu, s falešnou maskou objevila. Ruska musí odletět do Moskvy a nepomohla ani omluva, informoval portál Coconuts Bali.

Její přítel Josh Paler Lin, americký youtuber původem z Tchaj-wanu, kterého sleduje na 3,4 milionu uživatelů, smí zůstat, ačkoli modrou roušku na tvář dívce namaloval a video umístil na svůj kanál. Při návštěvě supermarketu si část tváře zahalil pravou rouškou.

Influencerům hrozí kvůli vtípku s rouškou deportace z Bali

Koktejl

Wayan Koster, guvernér Bali, zdůraznil, že úřady nebudou tolerovat porušování hygienických předpisů ani u cizinců. Chování dvojice vyvolalo masovou nevoli obyvatel Indonésie, kteří jsou nuceni dodržovat přísné restrikce.

O vyhoštění žádal úřady i policejní prezident Dewa Nyoman Rai Dharmadi, a tak není divu, že úřady tomuto přání vyhověly navzdory omluvám influencerů a jejich prosbám o shovívavost.

Reklama

Výběr článků

Načítám