Hlavní obsah

Influencerům hrozí kvůli vtípku s rouškou deportace z Bali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva influencery nechtěli na Bali vpustit do supermarketu bez roušky. Ostrahu se však rozhodli obelstít a situaci vyřešili po svém. Ochranu úst si vytvořili barvami na tělo. Co se však dvěma mladým lidem zdálo jako nevinný vtípek, může kvůli videu, které jejich počínání dokumentuje, vyústit až v deportaci ze země.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Indonéský ostrov Bali je v přístupu k nošení roušek poměrně striktní. Influenceři Josh Paler Lin a Leia Seová, původem z Tchaj-wanu a Ruska, se však pravidla rozhodli obelstít a mladík své společnici ochranu dýchacích cest namaloval pomocí barvy na tělo, uvádějí servery LadBible a The Indian Express.

Dívka díky iluzi roušky přes ostrahu proklouzla a do obchodu se dostala, přestože je z videa patrné, že namalovaná ústenka nevypadá příliš reálně. Toho si také všimla jedna ze zákaznic, jež se na pravost roušky ptala, přičemž dívka se neubránila smíchu.

Zabavili jim pasy

Dvojice si vtípek natočila na video. Záběry se staly záhy virálními a povšimli si jich také pracovníci imigračního úřadu, kteří se rozhodli zasáhnout.

Influencerům zabavili pas a těm tak nezbývá než čekat, jak s nimi orgány naloží – ve hře je i vyhoštění. „Na imigračním to prošetří a rozhodnou, zda je deportovat, či nikoli,“ uvedl mluvčí indonéského ministerstva pro zákony a lidská práva I Putu Surya Dharma.

Šéf balijské policejní služby Dewa Nyoman Rai Dharmadi úřadům poslal dopis, v němž je pro deportaci obou osob. Podle něj totiž hrubě porušily pravidla. „Nejenže je nedodržují, ještě záměrně provokují na veřejnosti, takže je na místě je rázně potrestat, a to nejen pokutou, ale i vyhoštěním,“ uvedl.

Influenceři nepočítali, že video tak rychle obletí internet, za své chování se následně omluvili. Prý se pouze snažili diváky pobavit.

Turisté na Bali musejí za nenošení roušky dělat kliky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám