Hlavní obsah

Z třídicí linky na ministerstvo: Kocour unikl smrti a stal se celebritou

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uljanovsk

Když pracovník ruského závodu na třídění odpadu našel na pásu kocoura, kterého zachránil před jistou smrtí, netušil, že to skončí čestným titulem a povalováním se v křesle vládní činitelky. Ne však pro něj, ale pro zvíře. Po zveřejnění jeho příběhu totiž našlo nový domov na ministerstvu životního prostředí Uljanovské oblasti, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na lince na třídění odpadu našli kocoura, nový domov nalezl na ministerstvuVideo: Reuters

 
Článek

Zaměstnanec závodu na třídění odpadu Michail Tukaš kontroloval 21. prosince jako obvykle smetí na dopravním pásu. V jedné z igelitových tašek na něj ale čekalo živé překvapení – objevil v ní černobílého kocoura.

„Stalo se to náhodou. Musíme prohledávat všechny tašky, jestli v nich není kov. Ten sbíráme,“ popsal unikátní objev Tukaš, který byl za záchranu zvířete vyznamenám místními úřady. Veterináři konstatovali, že je zvíře naprosto v pořádku.

Poté, co se záběry z třídicí linky objevily v televizi a na sociálních sítích, se z kocoura stala celebrita. „Bereme si ho na úřad, už pro něj máme vyčleněné místo. Bude zástupcem šéfky odboru pro ochranu divoké přírody. Bude si žít na svém ministerstvu a my, zaměstnanci úřadu, za něj budeme zodpovědní,“ sdělila ministryně životního prostředí Uljanovské oblasti Gulnara Rachmatulinová.

Ministerstvo už zveřejnilo snímky, jak se kocour ve svém novém domově zabydluje a jak si hoví v křesle Rachmatulinové. Zároveň vypsalo soutěž, kde budou lidé pro kocoura hledat jméno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám