Hlavní obsah

Z kolie se stala po smrti páníčka milionářka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmiletá fenka border kolie Lulu se stala pravděpodobně nejbohatším psem na světě. Její páníček jí totiž odkázal prostřednictvím svěřenského fondu v přepočtu okolo 100 milionů korun. Peníze mají být využity na pohodlné zajištění jejího života.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nedávná smrt 84letého Billa Dorrise z amerického Tennessee osmiletou fenku Lulu rozesmutnila. Nemusí mít ale starost, že by o ni nebylo postaráno. Její páníček, který se živil jako realitní makléř a investor, jí totiž odkázal prostřednictvím svěřenského fondu pět milionů dolarů (106 milionů korun).

Lulu, jež nyní bude v péči Dorrisovy známé, se tak pravděpodobně stala nejbohatším psem na světě. Zesnulý Američan ještě před smrtí jasně definoval, k čemu mají být prostředky využity. Není však jasné, co se po smrti psa stane s nevyužitým zbytkem financí.

„Po mojí smrti bude pět milionů dolarů převedeno do svěřenského fondu, který bude sloužit k zajištění všech potřeb mého psa. Ten bude umístěn do péče Marthy Burtonové, která o takových výdajích bude rozhodovat,” uvedl v závěti Američan.

Nejděsivější hřbitov světa vydal Česku roztomilého obyvatele

Cestování

„Když Bill potřeboval, dal Lulu ke mně, abych mu ji pohlídala. Skutečně ji miloval a já taky. Je to hodná holka. Ale upřímně nevím, co si mám o těch financích myslet,” uvedla 88letá Burtonová, která zřejmě nebude moci peníze využít pro svoje potřeby. „Vyzkoušíme to a uvidíme,” přiznává.

Jedno je však naprosto jisté. Lulu do smrti nebude trpět hladem, může si užívat nejlepší možné stravy a množství hraček, které jí nová majitelka určitě dopřeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám