Hlavní obsah

Výletník si fotil medvěda, ten ho o chvíli později zabil

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladík, kterého v rezervaci v americkém státě New Jersey zabil medvěd černý, si šelmu krátce před smrtí fotil. Ukázaly to snímky, které našla policie v jeho mobilním telefonu.

Foto: West Milford Police Department

Jeden ze snímků, které Patel vyfotil před svou smrtí.

Článek

K tragické události došlo v rezervaci Apshawa u města West Milford už 21. září, policie ale zveřejnila snímky až tento týden v reakci na žádost mediální společnosti NJ Advance Media na základě svobodného přístupu k informacím.

Zesnulým mladíkem byl 22letý Darsh Patel, jenž se do lesa vydal se čtyřmi přáteli. Po cestě potkali podle zpravodajského serveru nj.com pár jdoucí z opačného směru. Dvojice je upozornila na medvěda, který je sledoval.

Parta kamarádů se chvíli domlouvala, jak dál postupovat. Nakonec se skupina vydala hlouběji do lesa. Na medvěda brzy narazili, nacházel se asi 100 metrů od nich, a tak zastavili. Když byla šelma v asi 30metrové vzdálenosti, pořídil Patel několik snímků.

Rozdělili se

Medvěd se po chvíli začal přibližovat, výletníci se proto otočili a utíkali pryč. Zvíře je ale následovalo a doběhlo je. Když od nich bylo asi pět metrů, skupina se rozdělila a každý se vydal jiným směrem.

Patela naposledy viděli, jak šplhá na skálu křičíc na přátele, ať utíkají dál. Medvěd byl hned za ním. Kamarádi utíkali dál a po chvíli zavolali policii. Bylo už ale pozdě, zvíře mladíka zabilo. Policisté našli tělo po asi čtyřech hodinách a dohledali i medvěda, kterého jeden z nich zastřelil.

Smrt Patela je prvním potvrzeným případem zabití medvědem ve státě New Jersey. Medvěd černý tam byl ještě v 60. letech minulého století prakticky vyhubený, jeho populace se ale obnovila, dnes jich v tomto státě má žít kolem 2500.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám