Hlavní obsah

Výherci rekordního britského jackpotu oslavili výhru čajem

Novinky, vps

Zatímco v USA se stále čeká, až se přihlásí výherci rekordního jackpotu o výši 1,59 miliardy dolarů, ve Spojeném království, kde v neděli padl taktéž rekordní jackpot, už je jeden ze dvou výherců znám. Jedná se o manželský pár ze Skotska, jež je bohatší o 33 miliónů liber (asi 1,2 miliardy korun).

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Manželé vyhráli v loterii v přepočtu více než miliardu korun.

Článek

Jackpot britské národní loterie o výši 66 miliónů liber se s tím americkým samozřejmě nedá srovnávat, ale i tak se jedná o slušnou sumu. Padl v neděli a rozdělí se o něj dva sázkaři. Předchozí rekord činil 22,6 miliónu liber. [celá zpráva]

Manželé David a Carol Martinovi ze skotského městečka Hawick se loterijní společnosti přihlásili ve středu, kdy už pózovali s obligátním velkým šekem a šampaňským. Zajímavostí je, že doma bublinkami po odhalení výhry neslavili, protože neměli skleničky na šampaňské. Místo toho si tak dle svých slov dali „hodně šálků čaje“, uvedl web listu The Daily Mail.

„Pořád jsme se na sebe dívali a opakovali jsme, že to nemůže být pravda,“ popsala Carol na středeční tiskové konferenci první pocity po výhře.

První věcí, za kterou utratí peníze, prý bude letenka pro jejich dceru, která už několik let žije v Austrálii. Naposledy ji viděli o předminulých Vánocích, takže jí teď dopřejí luxusní návrat domů – poletí totiž první třídou.

David dodal, že výhra samozřejmě změní jejich životy, ale je si jistý, že jako lidé zůstanou stejní.

Reklama

Související články

V USA padl rekordní jackpot 38 miliard

Ve Spojených státech padl rekordní jackpot, když v loterii Powerball získala zatím neznámá trojice výherců dosud nejvyšší výhru 1,59 miliardy dolarů (asi 38...

Výběr článků

Načítám