Hlavní obsah

V britské národní loterii padl rekordní jackpot 66 miliónů liber

Londýn

V britské národní loterii padl v noci na neděli rekordní jackpot 66 miliónů liber (2,4 miliardy Kč), což je trojnásobek dosavadního maxima. O nezdaněnou výhru se rozdělí dva sázkaři, jeden z nich se už podle webu The Telegraph přihlásil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Vyzýváme všechny naše hráče, aby si zkontrolovali tikety; máme samozřejmě připraveno spoustu šampaňského na ledu, jímž uvítáme tyto vítěze do klubu milionářů národní loterie," uvedl mluvčí společnosti.

Sobotní tah přitáhl mnohem více sázejících než normálně. Dosavadní rekordní výhra v britské loterii dosáhla 22,6 miliónu liber a je stará už 20 let. Mnohem více však získali britští vítězové celoevropské hry EuroMillions. V roce 2011 v ní vyhrál skotský pár 161 miliónů liber.

Británie založila národní loterii v dnešní podobě v roce 1994. Hru, která se táhne dvakrát týdně, provozuje společnost Camelot, která týdně odvádí na charitu 34 miliónů liber.

Rekordní výhra v Británii padla v den, kdy se v jackpotu americké loterie Powerball nahromadilo bezmála 950 miliónů dolarů (více než 23,5 miliardy Kč), což představuje světový rekord. V sobotním tahu Powerballu vyšla čísla, která nikdo neuhodl, takže tato suma se bude dál zvyšovat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám