Hlavní obsah

Výherci miliardového jackpotu dostávají týdně 40 dopisů s prosbami o peníze

Novinky, vps

Od chvíle, kdy britští manželé Gillian a Adrian Bayfordovi vyhráli v loterii 148,6 miliónu liber (4,5 miliardy korun), uplynulo téměř devět měsíců. S výjimkou převzetí výhry po celou dobu nepromluvili s novináři. Až minulý týden se Gillian svěřila listu Daily Mail, že každý týden dostávají od cizích lidí až 40 dopisů s prosbami o peníze. A překvapivě je všechny čtou.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Bayfordovi loni v srpnu při převzetí výhry

Článek

„Dostáváme spoustu dopisů, ale pokud se v tomto světě nezeptáte, nic nemáte. Nemůžete někoho odsoudit jen za to, že o něco poprosí. Vyžaduje to hodně odvahy, požádat někoho o peníze,“ řekla Gillian Bayfordová.

Zatímco někdo jiný by dopisy možná ani neotevřel a rovnou je hodil do koše, britští manželé zvažují každý z nich. „Stále je všechny čteme a na základě jejich obsahu se rozhodujeme, zda pomůžeme, nebo ne,“ dodala Angličanka.

Zůstali nohama na zemi

Před výhrou řešili každý měsíc manželé, kteří žijí v hrabství Suffolk, jak vyjdou s penězi. Druhý nejvyšší jackpot v britské historii jim tak přišel více než vhod. [celá zpráva]

Často se stává, že výherci loterií si s nově nabytým jměním nevědí rady a o peníze rychle přijdou. To však není případ Bayfordových. Jako místo své první dovolené po výhře si nevybrali nějakou exotickou destinaci, ale nízkonákladovými aerolinkami odletěli do Skotska, kde strávili nějaký čas u rodičů Gillian.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Manželé vyhráli přes 4,5 miliardy korunVideo: Reuters

Místo luxusního vozu si koupili rodinný ford a jejich děti stále chodí do stejné školy. Jediným výstřelkem tak zůstává koupě sídla za v přepočtu 180 miliónů korun. Celou dobu se šuškalo, že jejich život se moc nezměnil, což teď Gillian Bayfordová potvrdila.

„Nemůžete říci, že vás to nezmění, ale snažili jsme se, aby se to nestalo. Nemáme finanční starosti a přestěhovali jsme se do většího domu, ale mé hlavní cíle jsou stejné – přátelé, rodina, děti. Nezáleží na tom, kolik peněz máte v bance, bez přátel a rodiny byste nic neznamenali,“ uvedla 41letá Angličanka.

Musel zavřít obchod

Určité problémy jim výhra ale přece jenom přinesla. Adrian léta provozoval obchod s hudebními nástroji, v lednu ho však musel zavřít. Údajně za ním denně chodili lidé a prosili ho o peníze. [celá zpráva]

Bayfordová v aktuálním interview popřela, že by to bylo z tohoto důvodu, žádný jiný ovšem neuvedla. Plány na otevření internetového obchodu ale stále trvají.

Reklama

Výběr článků

Načítám